Fördubblad vinst för tyska SLM Solutions

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 31 mars 2016
DrMarkusSLM
SLM Solutions vd Markus Rechlin.

Lübeckbaserade SLM Solutions Group, en av världens ledande leverantörerna av metallbaserad additiv tillverkningsteknologi, kan se tillbaka på ett framgångsrikt år.

Under 2015 fördubblade SLM vinsten till närmare 20 miljoner kronor efter skatter samtidigt som omsättningen fördubblades till närmare 250 miljoner kronor, framför allt som ett resultat av en stark slutspurt under det fjärde kvartalet.

– Den snabba tillväxten är naturligtvis mycket glädjande. Bakom de fina siffrorna finns en stark produktportfölj och många engagerade medarbetare. Förutom en fortsatt positiv tillväxt på de europeiska marknaderna har utvecklingen varit särskilt stark i Nordamerika och Asien, säger vd Markus Rechlin.

Under 2015 fick företaget order på 102 3d-metallskrivare vilket ska jämföras med 62 maskiner föregående år samtidigt som man stärkt sin ställning som fullserviceleverantör inklusive mjukvara och metallpulver för gjutning av metallkomponenter. SLM Solutions viktigaste kundsegment finns framför allt inom bilindustri, flygindustri och medicinteknik.

Ledningen för SLM Solutions förutser en fortsatt positiv utveckling under 2016.

– Med en redan stark position och som marknadsledare inom flera segment är det vår målsättning att fortsätta växa snabbare än marknaden i sin helhet under de kommande åren samtidigt som vi vill öka intresset för additiv tillverkning, sammanfattar Markus Rechlin.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage