Signcom tar in två nya leverantörer av 3d-skrivare

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 4 april 2016

signcom_evolizerSigncom Nordic i Bollebygd, en av de ledande leverantörerna av maskiner och förbrukningsmaterial till den grafiska branschen, inleder samarbete med två nya leverantörer inom 3d, skrivare för additiv tillverkning.

– Vi blir nu nordisk distributör och servicepartner för polska Zortrax. Dessutom blir vi exklusiv distributör för österrikiska EvoTech i Norden, säger Mikael Björk produktansvarig.

Zortrax har två modeller – M200 och Inventure. Båda skrivarna arbetar med hjälp av LPD-teknik (Layer Plastic Deposition) och passar bra för såväl förstagångsköpare som professionella användare.

– Båda Zortraxmodellerna är ”Step In 3d-skrivare” men med mycket hög precision och stora möjligheter när det gäller val av material där det finns ett mycket stort urval av färger och material med olika egenskaper. De båda modellerna har också funktioner som annars bara finns på betydligt dyrare 3d-skrivare, fortsätter Mikael Björk.

– Ytfinishen är helt i toppklass och har klart högre kvalitet än vad som är vanligt i detta segment.

Zortrax har de två senaste åren vunnit fler fina utmärkelser av 3d Hubs och korats till marknadens bästa Plug ´n´ Play-printer.

EvoTech levererar den nya modellen EVOlizer som är en professionellt byggd 3d-skrivare med mycket konkurrenskraftigt pris. Skrivaren är en Open Source-maskin och det öppnar för många möjligheter. Även denna skrivare använder sig av filamenter som byggmaterial. I sortimentet finns fler material med olika tekniska egenskaper.

– EvoTech är unika som leverantörer eftersom de erbjuder sina kunder hjälp med utveckling av nya material samt filamenter i kundanpassade färger.

– Gemensamt för produkterna är, förutom den rimliga prisnivån på skrivarna, att de har ett stort materialutbud till mycket konkurrenskraftiga priser, avslutar Mikael Björk.

Läs vidare

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1