Bättre färg och ytfinish med nya Stratasys J750

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 4 april 2016

Strata

Stratasys lanserar i dagarna en ny Polyjet 3d-skrivare som bedömare förutspår kommer att revolutionera sättet vi ser på 3d-utskrifter för lång tid framöver.

Den nya skrivaren J750 klarar att kombinerar flera material och skapar dessutom realistiska utskrifter med verklighetstrogna färger och perfekt ytfinish.

– Stratasys J750 tar produktutvecklingen till en helt ny nivå, säger Evald Ottosson på Protech som ansvarar för Stratasys på de nordiska marknaderna. Med Stratasys J750 finns det inte längre några begränsningar för en designer eller produktutvecklare. Allt kan skrivas ut!

Nya Stratasys J750 skriver ut snabbare och kräver färre materialbyten än tidigare Polyjet 3d-skrivare. Den utvecklade programvaran erbjuder dessutom automatisk kartläggning av färger och material för att maximera produktiviteten. Det ger i sin tur en låg kostnad per del.

Med Stratasys J750 finns det över 360 000 färger att välja mellan och skrivaren kan laddas med sex modellmaterial på en gång, vilket samtidigt minskar mängden spillmaterial drastiskt.

Den nya utskriftsteknologi som ligger till grund för Stratasys J750 gör att hastigheten och utskriftskvaliteten också kan ökas till en häpnadsväckande nivå samtidigt som man får extremt släta ytor och fina detaljer.

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage