XYZprinting satsar på skolor

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 19 april 2016

image002

Fler borde ha tillgång till 3d-skrivare och 3d-skanning. Det menar XYZprinting som nu gör en offensiv satsning på 3d-skrivare till konsumenter, mindre företag och framför allt skolor.

Samtidigt som intresset för 3d-skrivarteknik varit och fortsatt är mycket stort har kostnaderna hittills avskräckt många från att investera i en 3-skrivare. Med det som utgångspunkt har XYZprinting satsat på att utveckla ett sortiment av 3d-skrivare som skulle göra det möjligt för fler att få tillgång till tekniken.

– Med vår nya serie 3d-skrivare vill jag påstå att vi lyckats, säger Cin-Yee Syria Ho som är marknadsansvarig för Europa på XYZprinting. Bakom ligger ett intensivt utvecklingsarbete där fokus legat på att kunna tillverka 3d-skrivare med för sitt pris höga tekniska prestanda samtidigt som de är lätta att använda även för den som inte har några direkta förkunskaper.

– Många skolor har länge efterfrågat den här typen av 3d-skrivare för att använda i sin undervisning i framför allt teknikämnet. Samtidigt har vi sett att de också finns ett behov även på lägre nivåer, inte minst för att tidigt väcka elevernas teknikintresse. Nu hoppas vi givetvis att ännu fler ska ta steget att investera i egna 3d-skrivare.

Cin-Yee Syria Ho menar att den nya serien 3d-skrivare också passar bra för många mindre och medelstora företag.

– Med de här skrivarna kan företagen ta fram prototyper till rimliga kostnader, en möjlighet som efterfrågas av allt fler och som tidigare många gånger saknats.

– Ett bra exempel på skrivare som passar såväl skolor som mindre företag är vår Da Vinci Jr 1.0 Wifi som är en plug-and-play 3d-skrivare. Den är utvecklad för att kunna användas utan några direkta förkunskaper eller tidigare erfarenheter av 3d-skrivarteknik.

– Dessutom har den ett mycket överkomligt pris, knappt 5 000 kronor, avslutar Cin-Yee Syria Ho.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage