Ny 3d-skrivare för storformat presenteras på Drupamässan

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 20 april 2016

4578-768x801

Massivit 3d Printing Technologies, från Israel, lanserar nu en helt nya 3d-skrivare för storformat på årets Drupamässa i Düsseldorf, som äger rum i månadsskiftet maj-juni.

Den nya 3d-skrivaren, Massivit 1800, vänder sig i första hand till tryckeribranschen. Den är betydligt snabbare än tidigare jämförbara 3d-skrivare samtidigt som den klarar att skriva ut objekt som är upp till 1,8 meter höga.

– Med Massivit 1800 kan man enkelt, snabbt och kostnadseffektivt skapa visuell kommunikation i 3d-format som jag är säker på kommer att väcka stor uppmärksamhet oavsett var objekten placeras, säger Avner Israeli som är VD för Massivit 3D.

– Med hjälp av den nya tekniken blir det i ett slag mycket enklare för reklambyråer och designstudios, men också för arkitektbyråer och mässbyggare att skapa stora, realistiska, tredimensionella objekt med mycket hög finish som bevisligen drar betraktarens blickar till sig. Det visar undersökningar vi gjort.

– Bakom vår nya 3d-skrivare ligger tre års intensivt utvecklingsarbete, och det ska naturligtvis bli mycket intressant att se hur tryckeribranschen kommer att ta emot den. Med Massivit 1800 vill vi göra det möjligheter för en bransch som under många år haft det tufft att kunna erbjuda sina kunder en ny kreativ teknik att arbeta med, fortsätter Avner Israeli.

Massivit 1800 bygger på företagets tidigare GDP-teknik (Gel Dispensing Printing) som gör att det plastmaterial som används i 3d-skrivaren stelnar snabbt även vid hög hastighet.

Tekniska fakta:

  • Hastighet: upp till 1 mm per sekund på x och y axlarna
  • Produktivitet: 35 cm per timme i höjdled
  • Format: 1,5 m x 1,2 m x 1,8 m
  • Möjlighet att skriva ut två objekt samtidigt

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage