Australisk uppstickare lovar samma hastigheter som Carbon

gizmo3d

Det australiska uppstartsföretaget Gizmo 3D har sedan en uppmärksammad visning på årets CES-mässa i Las Vegas arbetat hårt med att få ut sina första skrivare på marknaden. Precis som konkurrenten Carbon (3D), så bygger tekniken på en rejält uppgraderad SLA-liknande teknik med hög utskriftshastighet.

Likt andra maskiner som bygger på DLP-teknik så använder Gizmo 3D en projektor som ljuskälla. Enligt företaget ska deras ljusteknik dock skilja sig från leverantörer som EnvisionTEC och Formlabs. Det är här likheterna med Carbon kan ses. Istället för att exponera den ljushärdande vätskan i serier så exponerar man den med en kontinuerligt ljusanimation. Carbon gör detta genom att placera en ljuskälla i botten, Gizmo 3D genom att sätta ljuskällan i toppen och exponera uppifrån och ned.

Enligt Gizmo 3Ds grundare, Kobus du Toit, ligger utskriftshastigheten för en produktion på 150 x 80 x 26 millimeter med en z-upplösning på 50 mikrometer på sex minuter.

Portföljen består av tre olika modeller, från Gizimate, med en byggvolym på 400 x 200 x 200 millimeter, upp till GiziMax, med en byggvolym på 400 x 200 x 850 millimeter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.