Apple börjar sälja 3d-skrivare på webben

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 29 april 2016

ultimaker-2-now-available-in-apple-webstores-in-19-european-countries-3

Nu tar Apple in den första 3d-skrivaren i sitt webbsortiment. Det är en skrivare från holländska Ultimaker som nu finns tillgänglig i 19 europeiska länder, inklusive Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Ultimaker räknas som en av de främsta tillverkarna av 3d-skrivare, särskilt i Europa där man är den största tillverkaren av desktop 3d-skrivare. Att Apple nu tar in Ultimakers 2+ skrivare får ses som en stor prestigevinst samtidigt som det vittnar om ett ökat intresse från Apples sida för 3d-skrivarteknik.

Apple har visserligen redan ett flertal egna patent för 3d-skrivare, men har hittills valt att inte lansera en egen 3d-skrivare. Kanske är detta ett tecken på att en förändring är på gång?

Ultimaker 2+ har en kapacitet att skriva 223x223x205 mm med en hastighet av 300 mm/s, kompatibla munstycken och en upplösning ner till 20 mikrometer.

Förutom de nordiska länderna säljs Ultimakers skrivare på Apples webbsida i Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Holland, Belgien, Luxemburg, Österrike, Italien, Schweiz, Polen, Portugal, Spanien. Ungern och Tjeckien.

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage