Canon inleder strategiskt samarbete med Materialise

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 3 maj 2016

bme-pic

Canon, som är ledande inom digital bild, inleder ett strategiskt samarbete med Materialise som ligger i framkant när det gäller programlösningar för additiv tillverkning (AM) och 3d-utskriftstjänster.

Såväl befintliga som blivande kunder i Europa får nu tillgång till Materialise Magics, en programvara som specifikt tagits fram för att på ett effektivt sätt vägleda användare genom varje steg i arbetsflödet för AM eller 3d-utskrift.

Användargränssnittet i Materialise Magics är anpassningsbart och intuitivt. Det ger smart, flexibel förberedelse av data, som förstärker kundens arbetsflöde vid 3d-utskrift. Med stöd av Canons rådgivning och support får kunderna nu möjlighet att:

  • Importera nästan samtliga 3d-fullformat och naturlig färginformation för att behålla kontrollen över ursprungsdata.
  • Reparera och förbereda filer, rätta till problem och skapa vattentäta data och genvägar för att förbättra arbetsflödet vid 3d-utskrift.
  • Förbättra och redigera data för att ta designen till nästa nivå – genom att lägga till logotyper, serienummer och tomma delar, liksom att använda texturer och skapa fackverksstrukturer.
  • Förbereda konstruktionsplattformar, duplicera delar och rikta in dem korrekt.
  • Skriva ut delar bättre, titta på bitar, upptäcka konflikter, spara plattformar och skapa användbara rapporter.

– På Materialise är vi angelägna om att förstärka kommunikationen mellan 3d-program och skrivare så att företagen kan göra verklighet av sina idéer. Dessutom är det spännande att bli partner till ett så välkänt företag som Canon. Vår programvara utgör ryggraden för 3d-utskrift och vi kan n förse olika verksamheter med de verktyg som behövs för utskrift av deras kreationer och innovationer, säger Lieve Boeykens som är affärsområdeschef för professionell 3d-utskrift på Materialise.

Programvaran Materialise Magics finns tillgänglig för Canons kunder från och med den 3 maj 2016.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage