Prodways slår nytt hastighetsrekord

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 3 maj 2016

images

Allt fler tillverkare arbetar nu intensivt med att öka utskriftshastigheten för sina 3d-skrivare. En av de som kommit längst är franska Prodways.

Nyligen satte man ett nytt hastighetsrekord. Vid ett test lyckades man skriva ut en del, i detta fall 8,5 cm hög Frihetsgudinnan, på bara 4 minuter och 15 sekunder. I Prodways experiment kom skrivaren upp i en hastighet av 2 cm per minut, vilket ska jämföras med att det normalt brukar ta en timme för en ordinär 3d-skrivare att skriva en centimeter per timme.

Bakom det lyckades försöket stod team som satts samman av ingenjörer från Frankrike, Kina, Ryssland, Italien och Tyskland, rapporterar Prodways. Erfarenheterna från experimentet kommer att användas i företagets fortsatta utvecklingsarbete.

http://www.prodways.com/en/prodways-opens-up-new-horizons-for-3d-printing/

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage