Högre produktivitet och ytfinish med Arcams Plus-modeller

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 12 maj 2016

arcam_plus_modelsArcam lanserar nu en Plus-version av sina system Q10 och Q20. Enligt företaget handlar det om en avsevärt uppgraderad generation av modeller. De nya Plus-maskinerna är utrustade med Arcam xQam, en röntgenbaserad funktion som ska ge bättre autokalibrering och kontroll över elektronstrålen.

Utöver xQam ingår även nya programvaruplattformen EBM Control 5.0. Enligt Arcam ska det här ingå nya funktioner för mer effektiv och korrekt hantering av elektronstrålen samt nya strategier för smältpool, förbättrad precision och bygghastighet.

– Med Arcams Plus-serie vässar vi vårt erbjudande mot våra huvudmarknader, implantat och flygindustri, säger Magnus René, Arcams vd. Med den innovativa Arcam xQam-tekniken tydliggör vi vårt arbete med att vara i den additiva teknikens frontlinje.

Läs vidare

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1