Ricohs 3d-skrivare släpps i Europa

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 17 maj 2016

ricoh

Efter stort intresse på den europeiska marknaden väljer Ricoh att tidigarelägga släppet av sin egenutvecklade SLS-maskin. Tidigare var målet att maskinen skulle släppas i mitten av 2016.

Ricoh AM S5500P är en SLS-maskin framtagen för både prototyper och slutprodukter. I första hand ser Ricoh fordonsindustrin som en intressant användare. Modellen klarar material som PA och PP.

– Tillgängligheten till RICOH AM S5500P och relevanta tjänster för att tillverka funktionsprototyper och slutprodukter innebär att europeiska företag nu har en samlad kontaktpunkt för allt som har med additiv tillverkning att göra, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG. Det gör det lättare att förstå och implementera en lösning som kan bidra till förbättrad effektivitet och produktivitet. Det underlättar för de företag som vill ge sig in i ett nytt affärsområde. Med tanke på den relativt splittrade marknaden är det ett viktigt steg i utvecklingen eftersom innovationsföretag nu kan få sina tillverkningsbehov tillfredsställda med en tillverkning efter efterfrågan av både reservdelar och prototyper.

Som ett led i satsningen på egen 3d-skrivare har Ricoh Europe också öppnat sin första Rapid Fab-anläggning i Telford, Storbritannien. Enligt Ricoh ska det göra det möjligt för kunder att dra nytta av företagets expertis inom områden som rådgivning, utbildning, konstruktion, tillverkning, efterbehandling, -bearbetning och besiktning. I anläggningen hålls också demonstrationer för att kunder ska få möjlighet att se Ricohs senaste teknik och innovationer.

Läs vidare

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1