Ricohs 3d-skrivare släpps i Europa

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 17 maj 2016

ricoh

Efter stort intresse på den europeiska marknaden väljer Ricoh att tidigarelägga släppet av sin egenutvecklade SLS-maskin. Tidigare var målet att maskinen skulle släppas i mitten av 2016.

Ricoh AM S5500P är en SLS-maskin framtagen för både prototyper och slutprodukter. I första hand ser Ricoh fordonsindustrin som en intressant användare. Modellen klarar material som PA och PP.

– Tillgängligheten till RICOH AM S5500P och relevanta tjänster för att tillverka funktionsprototyper och slutprodukter innebär att europeiska företag nu har en samlad kontaktpunkt för allt som har med additiv tillverkning att göra, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG. Det gör det lättare att förstå och implementera en lösning som kan bidra till förbättrad effektivitet och produktivitet. Det underlättar för de företag som vill ge sig in i ett nytt affärsområde. Med tanke på den relativt splittrade marknaden är det ett viktigt steg i utvecklingen eftersom innovationsföretag nu kan få sina tillverkningsbehov tillfredsställda med en tillverkning efter efterfrågan av både reservdelar och prototyper.

Som ett led i satsningen på egen 3d-skrivare har Ricoh Europe också öppnat sin första Rapid Fab-anläggning i Telford, Storbritannien. Enligt Ricoh ska det göra det möjligt för kunder att dra nytta av företagets expertis inom områden som rådgivning, utbildning, konstruktion, tillverkning, efterbehandling, -bearbetning och besiktning. I anläggningen hålls också demonstrationer för att kunder ska få möjlighet att se Ricohs senaste teknik och innovationer.

Senaste nytt

Hushållsavfall i plast blir filament för 3D-printing

Mängden plastavfall i de tyska hushållen har tredubblats under de senaste 30 åren, varav en stor del kommer från förpackningar. Tyska forskare har nu framgångsrikt lyckats omvandla plasten till filament för 3D-printing.
Fraunhofer 1

Mässan där allt kretsar kring plast

Den 7-8 maj 2025 anordnas Plastteknik Nordic på Malmömässan för 13:e gången. I år medverkar ett tiotal utställare som på ett eller annat sätt är verksamma inom 3D-printing.
Plastteknik

Blått livsmedelssäkert 3D-printmaterial

Franska Sculpteo introducerar PA12 Blue, ett nytt 3D-printmaterial särskilt utvecklat för mathantering, tillagning och lagring. Ett material som uppfyller både EU:s direktiv för livsmedelssäkerhet och riktlinjer från U.S. Food and Drug Administration (FDA).
blue3d-2

Video: Hur kan man kombinera AM och formsprutning?

Vilka synergier kan uppstå om man kombinerar additiv tillverkning och formsprutning? Detta ämne har Prototals Henrik Lundell och Claes Sjödahl gjort en djupdykning i.
Prototal video

Läs vidare

Intamsys presenterar industriell desktopskrivare

En ultrasnabb 3D-skrivare av FFF-modell för industriella applikationer. Så beskriver Intamsys nya FUNMAT Pro 310 NEO som lanserades vid ett digitalt event den 26 september.
Intamsys NEO

Dubbla skanning-nyheter från Artec 3D

Företaget Artec 3D, med huvudkontor i Luxemburg, vill slå sig in på marknaden för industriell metrologi. Det avspeglas i de senaste två produktlanseringarna.
Artec kollage

Ny lösning för rengöring av stora 3D-utskrifter

Svenska AM Efficiency, som utvecklar efterbehandlingslösningar för 3D-utskrifter, lanserar nu sin senaste innovation kallad CCP-20.
ccp20_open and closed

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1