EOS drar igång idélabb med USA-satsning

Ribbon_Cutting_ceremony_Pflugerville_II_Content

Den tyska 3d-skrivarutvecklaren EOS har öppnat en ny enhet i Texas, USA. Målet är att stärka närvaron i Nordamerika med bättre service, showroom, men även innovationslabb med tester och utveckling av material och system. Som första enhet i världen finns här även det nya området AM Ventures, som ska hjälpa uppfinnare och entreprenörer att få ut sina produkter på marknaden.

Satsningen kommer lägligt för företaget som föra året hade en omsättning i USA på över 100 miljoner dollar. Globalt har man nu 2100 system ute hos kunder. Man hoppas att närheten till Austin, en av USA:s mest snabbväxande teknikhubbar jämte Silicon Valley och Colorado, ska bidra till kompetensutvecklingen.

Totalt har EOS över hundra anställda i USA, varav 30 vid den nya enheten i Pflugerville, Texas. Man räknar med att vara dubbelt så många inom två år.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.