EOS drar igång idélabb med USA-satsning

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 19 maj 2016

Ribbon_Cutting_ceremony_Pflugerville_II_Content

Den tyska 3d-skrivarutvecklaren EOS har öppnat en ny enhet i Texas, USA. Målet är att stärka närvaron i Nordamerika med bättre service, showroom, men även innovationslabb med tester och utveckling av material och system. Som första enhet i världen finns här även det nya området AM Ventures, som ska hjälpa uppfinnare och entreprenörer att få ut sina produkter på marknaden.

Satsningen kommer lägligt för företaget som föra året hade en omsättning i USA på över 100 miljoner dollar. Globalt har man nu 2100 system ute hos kunder. Man hoppas att närheten till Austin, en av USA:s mest snabbväxande teknikhubbar jämte Silicon Valley och Colorado, ska bidra till kompetensutvecklingen.

Totalt har EOS över hundra anställda i USA, varav 30 vid den nya enheten i Pflugerville, Texas. Man räknar med att vara dubbelt så många inom två år.

 

 

Läs vidare

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Kompakt 3D-labb i fält

Det australiensiska företaget SPEE3D har lanserat något de kallar EMU, Expeditory Manufacturing Unit, det vill säga en produktionsenhet för expeditioner. Den består av en behållare som innehåller allt som behövs för att använda 3D-printing i fält.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Unilever sparar 90 procent med 3D-printade formar

3D-printing börjar hitta vägar in i förpackningsbranschen, framför allt för tillverkning av formar. Ett aktuellt exempel på det är Unilever och Serioplast som gör stora tids- och kostnadsbesparingar på att använda tekniken vid produktutveckling.
Formlabs Unilever 1

Senaste nytt

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet i nytt samarbete

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet har ingått ett trepartssamarbete med syftet att accelerera industrialiseringen av additiv tillverkning och E-PBF-teknologin.
Freemelt samarbete

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Ny chans att gå designkurs

Campus Värnamo får förnyat förtroende av Myndigheten för yrkeshögskolan att starta YH-kursen Design för additiv tillverkning.  
Genre design