Med färg som standard

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 19 maj 2016

sls_formsprutning

Genom en helt ny teknik blir Acron i Anderstorp först i Norden att kunna leverera SLS-detaljer med produktionsstandard för i princip hur många detaljer som helst. Samtidigt finns det möjlighet att välja kulör efter en NCS-kod för att man ska kunna få fram sin alldeles egen unika nyans.

– Den nya metoden är speciellt framtagen för pigmentering av SLS-detaljer och processen styrs kontrollerat genom ett flertal olika steg som garanterar ett jämt och repeterbart resultat, förklarar Kenny Johansson som är marknadschef på Acron.

– Med den nya tekniken får man inte bara en perfekt infärgning utan även en slätare och mer hållbar yta på detaljerna. Efter ytbehandlingen placeras detaljerna i en speciell utrustning tillsammans med ett pigment, antingen från ett standardsortiment eller med utgångspunkt från en specifik NCS-kod för att ge detaljen dess alldeles speciella kulör.

Inledningsvis kommer Acron att hålla ett sortiment med standardfärger – svart, röd, gul, blå, grön och grå – för snabb och säker produktion. Utifrån en NCS-kod kan man också få sin alldeles egen nyans på SLS-detaljer.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage