Med färg som standard

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 19 maj 2016

sls_formsprutning

Genom en helt ny teknik blir Acron i Anderstorp först i Norden att kunna leverera SLS-detaljer med produktionsstandard för i princip hur många detaljer som helst. Samtidigt finns det möjlighet att välja kulör efter en NCS-kod för att man ska kunna få fram sin alldeles egen unika nyans.

– Den nya metoden är speciellt framtagen för pigmentering av SLS-detaljer och processen styrs kontrollerat genom ett flertal olika steg som garanterar ett jämt och repeterbart resultat, förklarar Kenny Johansson som är marknadschef på Acron.

– Med den nya tekniken får man inte bara en perfekt infärgning utan även en slätare och mer hållbar yta på detaljerna. Efter ytbehandlingen placeras detaljerna i en speciell utrustning tillsammans med ett pigment, antingen från ett standardsortiment eller med utgångspunkt från en specifik NCS-kod för att ge detaljen dess alldeles speciella kulör.

Inledningsvis kommer Acron att hålla ett sortiment med standardfärger – svart, röd, gul, blå, grön och grå – för snabb och säker produktion. Utifrån en NCS-kod kan man också få sin alldeles egen nyans på SLS-detaljer.

Läs vidare

Första 3D-printade metalldelen på ISS

Tidigare i år kunde 3dp.se berätta om planerna på att ta med en 3D-skrivare för metall till den internationella rymdstationen ISS. Nu har den första metalldelen tillverkats ute i rymden.
First_metal_part_3D_printed_in_space

92 procent kortare ledtider med AM

Fler och fler stora industriföretag upptäcker fördelarna med AM-tekniken. Det senaste i raden är svenska koncernen Atlas Copco Group som med additiv tillverkning kunnat dra ner på både kostnaderna och ledtiderna.
Atlas-Copco_team

Metod för AI-förbättrad 3D-print

AI är ett begrepp som är på allas läppar. Tekniken används redan på flera olika sätt inom 3D-printing och det kommer hela tiden nya lösningar. Amerikanska forskare har utvecklat en algoritm för att effektivare printa komplexa strukturer.
3D-printer-printing-prostate

Klimatsmartare byggen med 3D-printade betongelement

Forskare vid Syddansk universitet (SDU) har tagit fram 3D-printade betongelement som kräver mindre material och därmed innebär en mindre belastning på miljön än traditionella motsvarigheter. 
f6d8b7a7-150c-4d9d-9edf-e33a70d766b5

Senaste nytt

Första 3D-printade metalldelen på ISS

Tidigare i år kunde 3dp.se berätta om planerna på att ta med en 3D-skrivare för metall till den internationella rymdstationen ISS. Nu har den första metalldelen tillverkats ute i rymden.
First_metal_part_3D_printed_in_space

Stratasys släpper uppföljaren Origin Two

Efter Origin One kommer Origin Two, en DLP-printer för mindre produktionsserier där tillverkaren lovar exakthet, repeterbarhet och fin ytfinish som är jämförbar med formsprutning.
Origin Two

Säkrar investering för AI-drivet kvalitetsverktyg

Interspectral, med bas i Norrköping, säkrar en investering för att utveckla sitt AI-drivna verktyg för kvalitetssäkring vid additiv tillverkning i metall.
Interspectral

Ikea söker kreativ 3D-printingspecialist

Möbeljätten Ikea har tidigare experimenterat lite med 3D-printing. Nu anställer bolaget en specialist inom 3D-printing för produktutveckling.
Flags 3