Prodways släpper ny SLS-maskin och samarbetar med BASF

promaker_p1000

Den franska 3d-skrivarutvecklaren Prodways släppte förra året sin första serie av SLS-baserade maskiner. Nu kommer ytterligare ett tillägg i form av produktionsmaskinen ProMaker P1000, en industriell SLS-modell med ett listpris på under en miljon kronor. Parallellt med släppet ingår företaget också ett samarbete med BASF om utveckling av nya material.

Nya ProMaker P1000 är resultatet av det förvärv av Norge Systems som Prodways gjorde förra året. Några av funktionerna är ett nytt system för materialdistribution som ska ge jämnare pulverlager. Den termiska stabiliteten ska också bli bättre i och med ett nytt kontrollsystem för temperaturen i byggkammaren.

Samarbetet med BASF har redan resulterat i att Prodways nu utökar materialportföljen med PA6, just för SLS-modellerna. Enligt företaget ska materialet ge nya möjligheter inom serieproduktion och ska medge mer komplexa strukturer, och samtidigt samma termiska stabilitet och styvhet som motsvarande formsprutna detaljer. PA6 används i hög utsträckning i områden som automotive och elektronik där det ofta ersätter metall för att åstadkomma lättare vikt.

Prodways säljs i Sverige av 3D Center.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: