Prodways lanserar “Les Créations” via Initial

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 23 maj 2016

imgres

Prodways har via sitt dotterbolag Initial under lång tid samarbetat med över 150 företag inom olika lyxsegment. Nu lanseras ”Les Créations” en division som är speciellt inriktad på mot företag som arbetar med exklusiv design, exempelvis klocktillverkare och juvelerare, men också arkitektbyråer, produktutvecklare och museer som vill skapa exakta kopior av kända artefakter och enskilda konstnärer som använder 3d-teknik i sitt skapande.

Satsningen är ett resultat av ett ökat intresse från allt fler företag som vill inkludera additiv tillverkning i sin produktion. Syftet med ”Les Créations” är att kunna erbjuda kunskap och produktion redan på ett första designstadium fram till färdiga produkter tillverkade med 3d-skrivarteknik. Genom ”Les Créations” ska företagen kunna ta fram enskilda objekt såväl som produkter producerade i mindre serier men med mycket hög kvalitet på slutresultatet.

”Les Créations” kommer att ha tillgång till hela Prodways kunnande inom 3d-teknik. Inledningsvis lanseras ”Les Créations” i Frankrike, men efter hand kommer konceptet att utvidgas att omfatta även övrig Europa och Nordamerika.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage