Norsk Titanium tar in närmare 90 miljoner kronor

Text:Martin Westholm
PUBLICERAD: 28 maj 2016

norsk-titanium-announces-investment-from-harbert-european-growth-capital-fund-1

Norsk Titanium är en av de ledande tillverkarna av additivt tillverkade delar till många företag verksamma inom flyg- och försvarsindustrin.

Bland annat har man utvecklat två helt nya och revolutionerande processer – Direct Metal Deposition (DMD) och Rapid Plasma Deposition (RPD). Med hjälp av dessa båda tekniker kan trådar av titan omvandlas till komponenter till en kostnad som ligger mellan 50 och 70 procent lägre än brukligt. Även tiden det tar att tillverka delarna har kunnat minskas med 75 procent jämfört med andra tekniker.

Nu investerar Harbert European Growth Capital Fund 10 miljoner US-dollar eller närmare 90 miljoner svenska kronor i Norsk Titanium för att trygga det fortsatta utvecklingsarbetet men också för att utveckla företagets säljorganisation runt om i världen.

– Vi har valt att investera i Norsk Titanium som en följd av deras framstående teknik när det handlar om additiv tillverkning för flyg- och vapenindustrin, säger Johan Kempe, marknadsdirektör på Herbert Management Corporation.

– Tillväxtpotentialen i Norsk Titanium är mycket god och vi är därför mycket glada över att kunna bidra till företagets fortsatta utveckling samtidigt som vi får möjlighet att verka inom ett av de mest intressanta områdena för tillfället.

– För vår del innebär samarbetet ökade möjligheter att utveckla vår organisation och att nå nya kunder och marknader, konstaterar Bart van Aalst som är finanschef på Norsk Titanium.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage