Formlabs flörtar med smyckesindustrin

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 10 juni 2016

castable_resin

Formlabs riktar sig till marknaden för smycken med ett nytt avtal med företaget Gesswein, en global distributör av produkter för smyckesindustrin. Parallellt med avtalet släpper Formlabs också en uppdatering av sitt material för gjutning av smycken.

Det nya materialet, med namnet Castable Resin, är ett vaxliknande material som ska ge extremt fina detaljer och fin ytfinish, menar Formlabs. Det ska i sin tur reducera efterbehandlingsinsatserna.

– Sedan lanseringen av Castable Resin för två år sedan används materialet i allt högre utsträckning i juvelerarvärlden för en rad applikationer, säger David Lakatos, produktchef på Formlabs. Vi har arbetat nära många av våra kunder för att få återkoppling på vårt uppdaterade material, något som gav oss möjlighet att optimera materialet för smyckesproduktion.

Svensk återförsäljare för Formlabs är 3DVerkstan.

Läs vidare

SSAB släpper utsläppsfritt stålpulver

SSAB lanserar världens första stålpulver som är producerat utan fossila koldioxidutsläpp. Pulvret är tillverkat av återvunnet stål och kombinerar egenskaperna hos SSAB:s höghållfasta stål med de lätta strukturer som är möjliga med 3D-printing.
SSAB-vang

Stratasys testar 3D-printad utrustning på månen

Stratasys kommer att tillhandahålla 3D-printade material till ett kommande månuppdrag för att testa deras prestanda på månens yta.
moon

Xact Metal inleder partnerskap med Uddeholm

Xact Metal har inlett ett samarbete med Uddeholm avseende stålpulvret Corrax Tool Steel Powder för additiv tillverkning. Detta för att kunna expandera inom form- och verktygsindustrin.
Xact-Metal-Uddeholm-PR

Massivit lanserar nya material med Sika

Massivit har ingått ett strategiskt partnerskap med Sika. Tillsammans ska de sälja och marknadsföra specialresin för verktygsapplikationer som produceras i Massivit 10000-serien. 
Massivit-10000-G-Additive-Manufacturing-System

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage