Snilleblixt blev grunden till nytt smyckeföretag

Dire_Wolf_SS_1024x1024

Med rätt idé och en 3d-skrivare väntar framgången runt hörnet. Det är den amerikanska smycketillverkaren Fire & Bone ett lysande exempel på.

Allt började med att företagets grundare – Jason Bakutis, Chris, Boynton och Matt Kroner – satt och funderade på hur de skulle kunna använda sina 3d-skrivarkunskaper på ett smart och roligt sätt. När idén om att tillverka repliker av olika djurkranier som smycken kom upp var de övertygade om att de hade kommit något kommersiellt gångbart på spåren.

Efter att ha 3d-scanning av ett antal djurkranier och sedan förminskat dessa till rätt storlek började de 3d-tillverka kranier som kan fås i silver eller brons. Sammanlagt omfattar kollektionen 35 olika skallar med bland annat alligator, hjort, myskoxe, tvättbjörn, järv och helig ibis som storsäljare.

Det dröjde inte länge förrän ett flertal naturhistoriska museer runt om i världen hörde av sig och ville börja sälja smyckena i sina shoppar. Ryktet om de läckra miniatyrerna av kranierna fortsatte att sprida sig och i dag säljs merparten av smycken på företagets egen webbshop.

Företaget har nu en omsättning på över en 1 miljon dollar, visar god lönsamhet och antalet anställda ökar kontinuerligt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: