Industriell maskin för kompositer från EnvisionTEC

envisiontec_slcom1

En teknik som det inte talas om särskilt ofta i 3d-skrivarvärlden är LOM, Laminated Object Manufacturing. Den påminner om Mcors teknik med papper, men oftast används plastmaterial i ark eller på rulle för att bygga upp geometrier lager för lager.

Nu släpper EnvisionTEC en ny 3d-skrivare i storformat som använder just LOM-tekniken. Modellen, SLCOM1 (står för Selective Lamination Composites Object Manufacturing) är rätt ovanlig för företaget som de senaste åren lagt stort fokus och stora resurser på sina SLA-liknande tekniker DLP och 3SP. Här arbetar man snarare mot god ytfinish och hög upplösning, även för extremt små komponenter som smycken och dentalapplikationer.

Enligt EnvisionTEC är SLCOM1 den första maskinen som kan producera i komplexa plastkompositer som PEEK, PC, glasfiber och kolfiber. Byggvolymen ligger på 61 x 76 x 61 centimeter. Målgrupperna finns inom områden som automotive, aerospace, varvsindustri och byggbransch.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: