Ny omgång av Proto Labs innovationstävling

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 30 juni 2016

proto_labs_cool_idea

Den internationella servicebyrån Proto Labs har dragit igång en ny omgång av sin tävling Cool Idea! Award. Med prispengar på över 1,5 miljoner kronor ska tävlingen vara ett incitament för uppfinnare och konstruktörer att ta fram smarta lösningar.

Många gånger dör en idé redan på servettskissen på grund av att det saknas finansiering. Det vill Proto Labs ändra på genom Cool Idea! Award som nu är inne på sitt femte år. Genom åren har man fått in tusentals bidrag, bland annat en automatiskt ölupphällningslösning till en (passande nog) alkomätare för mobiltelefonen.

– Vårt mål med Cool Idea! Award är att hjälpa innovativa företag att snabbt komma vidare i produktutvecklingsfasen, säger Proto Labs grundare Larry Lukis. Oavsett om det handlar om funktionella prototyper, tester eller lågserieproduktion. Med vår utförliga produktionsapparat med 3d-skrivare, formsprutning och CNC-fräsning med mera, kan vi hjälpa vinnarna att ta fram det de behöver.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1