Den största 3d-skrivaranvändaren finns i Europa

Brandenburger_Tor_abends

Det internationella konsultföretaget Ernst & Young har genomfört en undersökning om användningen av 3d-skrivarteknik. Undersökningen visar att Tyskland är det land i världen där 3d-skrivare används mest.

Enligt undersökningen använder 37 procent av alla tyska företag en 3d-skrivare och ytterligare 12 procent planerar användning inom en snar framtid. Motsvarande siffror för användning i Kina ligger på 24 procent och på 16 procent i USA. De största användarna finns i plastindustrin, följt av mekaniksektorn.

– Dessa höga siffror för Tyskland visar att den lokala ekonomin använder ny teknik och att 3d-skrivartekniken är väl lämpad för ett så innovationsrikt land som Tyskland, säger Andreas Müller hos Ernst & Young.

Men det finns också ett antal hinder på vägen mot fortsatt expansion. Uppemot 40 procent av de deltagande företagen anger investeringskostnad som ett av de viktigaste skälen till att inte börja använda 3d-skrivarteknik. 28 procent säger sig sakna kompetens i huset, och 20 procent befarar höga material- och servicekostnader om de investerar i 3d-skrivarteknik.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam och GE Additive visar upp nytt produktionscenter

Arcam och GE Additive sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företagen avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: 

Miljövänlig kajak 3d-printas på båtmässa

Melker of Sweden ska 3d-printa en kajak av kaffesäckar på Båtmässan i Göteborg, den 5 februari. – Vi vill förstås inspirera till ett mer hållbart sätt att tillverka den här typen av produkter, säger Pelle Stafshede, grundare av Melker of Sweden.

Publicerat av: