Den största 3d-skrivaranvändaren finns i Europa

Brandenburger_Tor_abends

Det internationella konsultföretaget Ernst & Young har genomfört en undersökning om användningen av 3d-skrivarteknik. Undersökningen visar att Tyskland är det land i världen där 3d-skrivare används mest.

Enligt undersökningen använder 37 procent av alla tyska företag en 3d-skrivare och ytterligare 12 procent planerar användning inom en snar framtid. Motsvarande siffror för användning i Kina ligger på 24 procent och på 16 procent i USA. De största användarna finns i plastindustrin, följt av mekaniksektorn.

– Dessa höga siffror för Tyskland visar att den lokala ekonomin använder ny teknik och att 3d-skrivartekniken är väl lämpad för ett så innovationsrikt land som Tyskland, säger Andreas Müller hos Ernst & Young.

Men det finns också ett antal hinder på vägen mot fortsatt expansion. Uppemot 40 procent av de deltagande företagen anger investeringskostnad som ett av de viktigaste skälen till att inte börja använda 3d-skrivarteknik. 28 procent säger sig sakna kompetens i huset, och 20 procent befarar höga material- och servicekostnader om de investerar i 3d-skrivarteknik.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: