Den största 3d-skrivaranvändaren finns i Europa

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 8 augusti 2016

Brandenburger_Tor_abends

Det internationella konsultföretaget Ernst & Young har genomfört en undersökning om användningen av 3d-skrivarteknik. Undersökningen visar att Tyskland är det land i världen där 3d-skrivare används mest.

Enligt undersökningen använder 37 procent av alla tyska företag en 3d-skrivare och ytterligare 12 procent planerar användning inom en snar framtid. Motsvarande siffror för användning i Kina ligger på 24 procent och på 16 procent i USA. De största användarna finns i plastindustrin, följt av mekaniksektorn.

– Dessa höga siffror för Tyskland visar att den lokala ekonomin använder ny teknik och att 3d-skrivartekniken är väl lämpad för ett så innovationsrikt land som Tyskland, säger Andreas Müller hos Ernst & Young.

Men det finns också ett antal hinder på vägen mot fortsatt expansion. Uppemot 40 procent av de deltagande företagen anger investeringskostnad som ett av de viktigaste skälen till att inte börja använda 3d-skrivarteknik. 28 procent säger sig sakna kompetens i huset, och 20 procent befarar höga material- och servicekostnader om de investerar i 3d-skrivarteknik.

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage