Tar fram glasögonbågar i titan

hoet_titan

Vi har tidigare skrivit om belgiska Hoet, som formger och producerar glasögonbågar med 3d-skrivarteknik. Företaget har tidigare arbetat med Materialise i samband med deras första 3d-utskrivna glasögonkollektion.

Nu har Hoet inlett ett samarbete med den belgiska servicebyrån Raytech, vars maskinpark innefattar både plast- och metallskrivare från EOS.

Tillsammans har de tre företagen tagit fram en produktionslösning för glasögonbågar i titan, närmare bestämt Ti64. Dessa produceras inhouse hos Raytech i en EOS M290.

De främsta anledningarna till att Hoet valde att skriva ut bågarna i titan, snarare än att producera dem med traditionella metoder var personalisering och ondemand-produktion. Alla bågar i den nya metallserien kan anpassas åt den individuella kunden.

När det gäller utbud och efterfrågan, så visar statistiken att 30-40 procent av alla bågar som produceras förblir osålda och samlar damm antingen hos grossisten eller optikern. Det slipper Hoet och kan istället producera och leverera en beställning på ett par dagar.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: