Tar fram glasögonbågar i titan

hoet_titan

Vi har tidigare skrivit om belgiska Hoet, som formger och producerar glasögonbågar med 3d-skrivarteknik. Företaget har tidigare arbetat med Materialise i samband med deras första 3d-utskrivna glasögonkollektion.

Nu har Hoet inlett ett samarbete med den belgiska servicebyrån Raytech, vars maskinpark innefattar både plast- och metallskrivare från EOS.

Tillsammans har de tre företagen tagit fram en produktionslösning för glasögonbågar i titan, närmare bestämt Ti64. Dessa produceras inhouse hos Raytech i en EOS M290.

De främsta anledningarna till att Hoet valde att skriva ut bågarna i titan, snarare än att producera dem med traditionella metoder var personalisering och ondemand-produktion. Alla bågar i den nya metallserien kan anpassas åt den individuella kunden.

När det gäller utbud och efterfrågan, så visar statistiken att 30-40 procent av alla bågar som produceras förblir osålda och samlar damm antingen hos grossisten eller optikern. Det slipper Hoet och kan istället producera och leverera en beställning på ett par dagar.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sandbacka Science Park sprider kunskap digitalt

Under Innovation Week X håller Sandbacka Science Park i Sandviken ett webbinarium om additiv tillverkning. Fokus kommer ligga på hur tekniken kan förena den digitala och fysiska värdekedjan och efterbehandling av additiva komponenter.

Publicerat av: 

Protech breddar i produktportföljen

Makerbot lanserar nya 3d-skrivare i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. De släpper samtidigt en rad material anpassade för industrin. Företagets svenska leverantör Protech ska börja leverera produkterna i början av juli.

Publicerat av: 

Formnext 2020 ska trotsa coronavirus

Den stora Formnext-mässan för additiv tillverkning i Frankfurt ska hållas den 10–13 november enligt plan. – Vi är fortfarande övertygade om det unika värdet och fördelarna med en fysisk mässa, säger Sascha F. Wenzler, vice vd för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH. 

Publicerat av: 

Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: