3d-skrivarföretagen du bör ha koll på i år

kikare

Det har varit gott om tekniklanseringar i 3d-skrivarvärlden det senaste året. HP, Carbon och MassivIT är några företag som utvecklat innovativa lösningar med potential att förändra tekniklandskapet framöver.

Webbplatsen All3dp har tagit fram en lista med 30 företag i branschen som de menar vi bör ha koll på under året. Här är några av guldkornen.

wasp

WASP
Italienska WASP, eller World’s Advanced Saving Project, är en storskalig 3d-skrivare för att snabbt kunna producera billiga hus i utvecklingsländer eller i katastrofdrabbade områden genom att använda material i närheten, till exempel olika typer av avfall eller jord. Företaget drivs som en icke-vinstdrivande organisation.

Rize 3D
Rize 3D är ett amerikanskt företag som utvecklat en produktionsprocess som de döpt till Augmented Polymer Deposition, ett slags FDM-teknik. Enligt företaget innebär produktionstekniken ingen eller en kraftigt reducerad efterbehandling av de geometrier som skrivs ut i deras skrivare Rize One. Grundarna kommer från företag som Zcorp och Objet. Det finns ännu ingen uppgift om när den första modellen släpps kommersiellt.

cytosurge

Cytosurge
Cytosurge är en schweizisk spin-off från ETH Zürich som utvecklat en maskin för metallbaserade nanoutskrifter framtagen för medicinteknik. Tekniken heter FluidFM.

Big Rep
Big Rep är ett tyskt företag som utvecklat en storskalig FDM-maskin som ska klara en byggvolym på en kubikmeter. Det är världens största byggvolym för en maskin som bygger på extruderingsteknik. Maskinen har rönt stor uppmärksamhet hos arkitekter, formgivare och ingenjörer som ständigt är på jakt efter möjligheten att skriva ut i större format.
Den fullständiga listan hittar du här

Publicerat av: 

Dela artikeln

En kommentar till “3d-skrivarföretagen du bör ha koll på i år”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: