3d-skrivarföretagen du bör ha koll på i år

kikare

Det har varit gott om tekniklanseringar i 3d-skrivarvärlden det senaste året. HP, Carbon och MassivIT är några företag som utvecklat innovativa lösningar med potential att förändra tekniklandskapet framöver.

Webbplatsen All3dp har tagit fram en lista med 30 företag i branschen som de menar vi bör ha koll på under året. Här är några av guldkornen.

wasp

WASP
Italienska WASP, eller World’s Advanced Saving Project, är en storskalig 3d-skrivare för att snabbt kunna producera billiga hus i utvecklingsländer eller i katastrofdrabbade områden genom att använda material i närheten, till exempel olika typer av avfall eller jord. Företaget drivs som en icke-vinstdrivande organisation.

Rize 3D
Rize 3D är ett amerikanskt företag som utvecklat en produktionsprocess som de döpt till Augmented Polymer Deposition, ett slags FDM-teknik. Enligt företaget innebär produktionstekniken ingen eller en kraftigt reducerad efterbehandling av de geometrier som skrivs ut i deras skrivare Rize One. Grundarna kommer från företag som Zcorp och Objet. Det finns ännu ingen uppgift om när den första modellen släpps kommersiellt.

cytosurge

Cytosurge
Cytosurge är en schweizisk spin-off från ETH Zürich som utvecklat en maskin för metallbaserade nanoutskrifter framtagen för medicinteknik. Tekniken heter FluidFM.

Big Rep
Big Rep är ett tyskt företag som utvecklat en storskalig FDM-maskin som ska klara en byggvolym på en kubikmeter. Det är världens största byggvolym för en maskin som bygger på extruderingsteknik. Maskinen har rönt stor uppmärksamhet hos arkitekter, formgivare och ingenjörer som ständigt är på jakt efter möjligheten att skriva ut i större format.
Den fullständiga listan hittar du här

Publicerat av: 

Dela artikeln

En kommentar till “3d-skrivarföretagen du bör ha koll på i år”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: