Fortsatt tillväxt för SLM Solutions

SLM Solutions vd, Markus Rechlin.

SLM Solutions vd, Markus Rechlin.

Den tyska 3d-skrivarleverantören SLM Solutions släpper nu sitt halvårsresultat för första halvåret 2016. Under perioden ökade försäljningen markant och slutade på 33,5 (18,1) miljoner euro. Majoriteten av tillväxten bestod av maskinförsäljning.

Orderingången steg med 40 procent till 56 maskiner (40), siffran innefattar även begagnad utrustning och demomaskiner. Omsättningen för perioden landade på 41,7 miljoner euro, vilket är en uppgång med 66 procent jämfört med samma period 2015. Tillväxt till trots, så gjorde företaget en nettoförlust på -2,3 (-2,2) miljoner euro under perioden.

– Vi förväntar oss en försäljning på helåret på 85-90 miljoner euro och ett något förbättrat resultat jämfört med förra året, säger företagets vd, Markus Rechlin. Maskinförsäljningen det fjärde kvartalet i år kommer att vara avgörande för årsresultatet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: