Därför är FDM-skrivarna så populära

fdm_mojo_stratasys

Sedan början av 2000-talet har extruderingstekniken, den teknik som Stratasys patenterat som FDM, Fused Deposition Modeling, varit den mest populära 3d-skrivartekniken. 2003 sålde Stratasys nästan lika många FDM-lösningar som alla andra sålda 3d-skrivare tillsammans. Det skriver det amerikanska analys- och konsultföretaget Wohlers Associates på sin webbplats. Några år senare, 2006, stod Stratasys FDM-försäljning för 54,7 procent av alla sålda system det året.

2007 innebar en vändpunkt för extruderingstekniken. Under året fick open source-projektet RepRap stor uppmärksamhet. Inte så underligt, för det var samma år som nyckelpatent för FDM-tekniken gick ut, patent som härrörde från Stratasys. Enligt Wohlers såldes det 2007 runt 66 FDM-baserade lågprismodeller. Sju år senare såldes det 12 850 stycken industriella system (sådana som kostar över 5000 dollar).

De två personer som är ansvariga för utvecklingen inom FDM-tekniken är Scott Crump, medgrundare av Stratasys, och Adrian Bowyer, som startade RepRap-projektet. I slutet av förra året stängde Bowyer det företag som projektet utmynnade i, RepRapPro. När det gäller mindre, ofta konsumentinriktade, FDM-lösningar är konkurrensen mördande. Wohlers uppskattar att det idag finns över 300 företag världen över som tillverkar och säljer FDM-skrivare. Det kan vara en blygsam siffra, för ingen vet riktigt omfattningen av de kinesiska FDM-utvecklarna.

Så vad kommer att hända med FDM-sektorn? Är det ett ”race to the bottom” för alla de som tillverkar konsumentmaskiner? Se bara nedskärningarna inom MakerBot, eller det faktum att 3D Systems förra året slutade tillverka sina minsta Cube-modeller. Samtidigt är FDM en teknik som utgör en perfekt ingång för allt från nyfikna ingenjörer till konsumenter med maker-drömmar. Men det är också en stabil teknik som används i stor utsträckning för tillverkning av allt från prototyper till slutprodukter i en rad industrier.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: