Grafenmaterial för FDM-skrivare på ingång

haydale_graphene

Haydale Composite Solutions, en del av brittiska grafenföretaget Haydale, släpper nu sitt första 3d-skrivarmaterial. Det handlar om ett grafenförstärkt filament för FDM-teknik. Enligt företaget släpps materialet Graphene Enhanced PLA Filament i två versioner, 1,75 respektive 2,85 millimeter i diameter.

– Det här är ännu ett steg framåt för Haydale och vi kommer att undersöka hur grafen och andra nanomaterial kan användas kommersiellt, säger Ray Gibbs, vd, Haydale. Vår forskning har gett intressanta resultat och vi har en produkt för detta snabbväxande segment.

– Det nya materialet har testats av flera 3d-skrivarföretag och den återkoppling vi fått är positiv, både sett till utskriftshastighet, kvalitet, men också ytfinish och noggrannhet. Det är ett starkt och hårt material som samtidigt är enkelt att använda. Det är också kompatibelt med en rad olika 3d-skrivare.

Haydale kommer att lansera grafenmaterialet i samarbete med deras försäljningspartner Fullerex samt brittiska Filamentprint.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: