Swerea-forskare prisas för 3d-skrivarinsats

Joakim Ålgårdh, prisad medarbetare på Swerea KIMAB.

Joakim Ålgårdh, prisad medarbetare på Swerea KIMAB.

Forskningsledaren Joakim Ålgårdh vid forskningsorganisationen Swerea KIMAB i Stockholm har tilldelats ett stipendium om 25 000 kr av Jernkontorets teknikområde 80, Pulvermetallurgi. Motiveringen till stipendiet är:

”Joakim Ålgårdh har, med genuin entusiasm för additiv tillverkning med EBM (elektronstrålesmältning), bidragit till att lyfta fram detta områdes möjligheter till glädje för hela pulvermetallurgiområdet”.

Han har doktorerat på titanlegeringar för tandimplantat tillverkat med EBM-teknik (Electron Beam Melting). Han lade fram sin avhandling i januari 2015. Därefter har han fortsatt att verka för att sprida kunskap och erfarenheter inom additiv tillverkning.

Joakim arbetar bland annat med den nya arenan för additiv tillverkning i metall. Arenan är initierad av och drivs i samverkan av Swerea, Chalmers och Högskolan Väst. Nätverket som invigdes i slutet av augusti samlar kunskap inom additiv tillverkning för att öka den svenska konkurrenskraften. Fokus kommer att vara på industrialisering av tekniken och aspekter som kan hjälpa företagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.