GeonX släpper programvara för simulering

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 30 augusti 2016

virfac_am

Den belgiska programvaruutvecklaren GeonX har utvecklat ett simuleringsverktyg för additiv tillverkning. Programvaran, Virfac Additive Manufacturing, är ett tillägg till existerande Virtual Factory som är ett simuleringsprogram för tillverkningsprocesser som maskinbearbetning, termisk behandling och svetsning.

Den additiva processen innehåller flera steg och enligt GeonX ska dessa gå att ställa in och simulera i Virfac, med potentiell stress och deformation. Det ska även gå att simulera utmattning i utskrivna komponenter baserat på tillverkningshistorik.

Som användare ska det gå att se och analysera effekten av typiska processparametrar som används i additiv tillverkning, som byggriktning, stödstrukturernas geometri och densitet och lasereffekt. Det går också att justera alla processparametrar i programvaran för optimalt resultat.

Enligt GeonX går det att få ner antalet prototyper som tas fram under utvecklingsfasen genom att använda Virfac. Det leder i sin tur till lägre utvecklingskostnader och kvickare time-to-market, menar man.

Läs vidare

Stratasys släpper två nya versioner av GrabCAD

Mjukvaran GrabCAD ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Det lovar leverantören Stratasys som nu släpper två nya versioner av sviten.
Stratasys-Formnext

Adaxis vill erövra världen med robotprogramvara

Svensk-franska Adaxis återvände till Formnext med en betydligt större monter än förra året. Med ett ökande intresse för additiv tillverkning med robot hoppas företaget kunna växa globalt med sin programvara för just detta.
Adaxis-1-e1700472918858

Printa dubbelt så snabbt med S-serien

Använder du Ultimakers 3D-skrivare i S-serien? Då kan du med en uppgradering av mjukvaran Cura fördubbla produktiviteten.
ums7webcamview

Släpper AI-verktyget 3DGPT

Mjukvaruutvecklaren Authentise lanserar nu 3DGPT, ett AI-verktyg för additiv tillverkning.
3DGPT

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1