Siemens övervakar 3d-utskriven kontorsbyggnad

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 7 september 2016

siemens_3d_printed_building

”Office of the future” i Dubai är världens första kontorsbyggnad tillverkad med 3d-teknik. Här har Siemens varit med och installerat funktioner för övervakning, passersystem och brandskydd.

Kontorsbyggnaden är 20 meter hög, 120 meter lång och 40 meter bred och har uppförts i närheten av Emirates Towers i Dubai. Teknik från Siemens står för byggnadens passersystem och övervakningssystem, som båda är integrerade i byggnadens centrala plattform för byggnadsautomation. Det ska enligt SIemens ge låga driftkostnader och minskad energiförbrukning.

– Vi är stolta över att delta i detta banbrytande projekt och stödja Dubais Smart City-strategi genom att bidra med det senaste i teknikväg för intelligent, digitaliserad fastighetsautomation och kontroll, säger Matthias Rebellius, vd för Siemens Building Technologies.

”Office”-konceptet använder ett videoövervakningssystem med HD-kameror och tillgång via webbaserade applikationer och klienter, och ett passersystem baserat på biometri och smart cards. Siemens har även levererat brandskyddsteknik för att upptäcka, larma och styra.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1