Svenska EQT Ventures investerar i 3D Hubs

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 7 september 2016
3D Hubs grundare, Brian Garrett och Bram de Zwart.
3D Hubs grundare, Brian Garrett och Bram de Zwart.

Nederländska 3D Hubs har på några år byggt en servicebyrå för 3d-utskrifter genom att koppla samman företags och privatpersoners 3d-skrivare världen över. På så sätt blir produktionen lokal. Totalt har 3D Hubs över 33 000 3d-skrivare i sitt globala nätverk.

Nu tar tjänsten in 60 miljoner kronor i en finansieringsrunda som leds av svenska EQT Ventures (NTL). Medverkar gör även det brittiska riskkapitalbolaget Balderton Capital.

Nu får företaget möjlighet att växla upp med en investering på 60 miljoner kronor. Finansieringsrundan leds av svenska riskkapitalbolaget EQT Ventures tillsammans med brittiska Balderton Capital.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage