Konkurs för dansk 3d-skrivarutvecklare

Niels Appel, vd, Blueprinter.

Niels Appel, vd, Blueprinter.

Den danska 3d-skrivarutvecklaren Blueprinter har lämnat in sin konkursansökan. Det står klart efter flera veckors spekulationer. Företagets vd, Niels Appel, har gått ut med ett offentligt brev till samarbetspartners och personal.

Blueprinter lanserade sin maskin på Euromold för fem år sedan och har sedan dess arbetat hårt med att bygga upp en användarbas. Företagets egenutvecklade 3d-skrivarteknik kallas för SHS, vilket står för Selective Heat Sintering. Istället för laser använder maskinen värme för att selektivt härda polymermaterial.

Bedömare menar att företaget haft svårt för att passa in sin modell i mellansegmentet på en marknad där det finns billigare, men också dyrare och mer kraftfulla SLS-maskiner. Många potentiella kunder väntar också på nya, närliggande tekniker som HP:s Multi Jet Fusion.

Enligt Blueprinters vd letar man fortfarande efter potentiella samarbetspartners för att rädda tekniken och utvecklingen.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: