Konkurs för dansk 3d-skrivarutvecklare

Niels Appel, vd, Blueprinter.

Niels Appel, vd, Blueprinter.

Den danska 3d-skrivarutvecklaren Blueprinter har lämnat in sin konkursansökan. Det står klart efter flera veckors spekulationer. Företagets vd, Niels Appel, har gått ut med ett offentligt brev till samarbetspartners och personal.

Blueprinter lanserade sin maskin på Euromold för fem år sedan och har sedan dess arbetat hårt med att bygga upp en användarbas. Företagets egenutvecklade 3d-skrivarteknik kallas för SHS, vilket står för Selective Heat Sintering. Istället för laser använder maskinen värme för att selektivt härda polymermaterial.

Bedömare menar att företaget haft svårt för att passa in sin modell i mellansegmentet på en marknad där det finns billigare, men också dyrare och mer kraftfulla SLS-maskiner. Många potentiella kunder väntar också på nya, närliggande tekniker som HP:s Multi Jet Fusion.

Enligt Blueprinters vd letar man fortfarande efter potentiella samarbetspartners för att rädda tekniken och utvecklingen.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: