Carbons CLIP-teknik på väg till Europa

carbon_m1

Efter flera års utvecklingsarbete är nu amerikanska Carbon på väg mot global lansering. Den möjliggörs efter en ny investeringsrunda bland internationella storföretag.

Totalt har Carbon skrapat ihop 81 miljoner dollar från storföretag som Nikon, GE Ventures, Nikon och JSR. Med tidigare investerare har man nu en krigskassa på 222 miljoner dollar, eller runt två miljarder kronor.

Som ett led i planerna på en internationell lansering ska Carbon nu också arbeta mer strategiskt mot företag som vill använda CLIP-tekniken för serietillverkning och inte bara för prototyper.

När det gäller investerarna Nikon och JSR, så har Carbon redan ett befintligt samarbete med dessa båda företag. Nikon bidrar med sin expertis inom metrologi – mätteknik, medan JSR har stor erfarenhet inom kemisektor och mikroelektronik.

Carbons M1-skrivare utvecklas kontinuerligt med nya funktioner och material. I dagsläget finns det fem material att tillgå; RPU, Rigid Polyurethane, FPU Flexible Polyurethane, EPU Elastomeric Polyurethane, CE Cyanate Ester och PR Prototyping.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printning

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: 

3d-printad bas sätter tonen

Additiv tillverkning är en känd teknik för att kunna tillverka föremål av många olika slag. Ett nytt exempel på detta är professorn Olaf Diegels ”Beatles-bas”.

Publicerat av: 

De vill lösa utmaning med metallpulver

Graphmatech strävar efter att hitta lösningen som gör det lättare att arbeta med metallpulver, både i additiv tillverkning och metallurgi. Nu kan de ha tagit första steget för att nå dit. 

Publicerat av: 

Raise3D lanserar ny 3d-skrivare

Raise3D lanserar en ny multifunktions FFF / FDM 3d-skrivare för industriell användning. – Vi vill att våra skrivare ska vara på inkluderande som möjligt, Edward Feng, vd på Raise3D.

Publicerat av: 

Ultimaker breddar produktportföljen

Ultimaker lanserar S5 Pro Bundle och S3. – Det här är en världsnyhet som vi har längtat länge efter, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan som levererar Ultimakers 3d-skrivare i Norden och Baltikum.

Publicerat av: