3D Platform trumfar tidigare byggyta

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 22 september 2016

3dplatform_excel

3D Platform, mest känt för sin stora lösning 3DP1000, har presenterat två nya och större lösningar på International Technology Show, IMTS, 2016 i Chicago – XL-Delta och Excel-Multi Gantry.

De nya modellerna ger anpassade byggytor från 0,5 till 3 kubikmeter och gör det möjligt med 3d-utskrifter i så stora format som 2,5 x 2 meter.

En nyhet är att maskinerna förutom tråd även kan använda granulat, vilket ska ge större valfrihet för vilka egenskaper man vill att materialet ska ha, samt en mer detaljrik utskrift, menar man.

Svenska distributören 3D Center är exklusiv återförsäljare för dessa nya koncept i Skandinavien och Baltikum och maskinerna finns tillgängliga redan nu. Företaget kommer att visa maskiner från 3DPlatform under Elmia Subcontractor den 8-11 november i Jönköping.

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage