Först i Norden med metallskrivare från 3D Systems

3dmetprint

3D MetPrint i Älmhult blir först i Norden med en metallskrivare från 3D Systems. Lösningen är såld och installerad av PLM Group. Modellen är en ProX 300.

Uppstartsföretaget 3D MetPrint är i första hand en servicebyrå för metallproduktion. De har Skandinavien och Baltikum som sin marknad.

– Additiv tillverkning innebär ett paradigmskifte i tillverkning av metallkomponenter, säger 3D MetPrints vd Erling Svensson. Tekniken möjliggör tillverkning av helt nya produkter med innovativ form och funktion. Den kan också ersätta många av de tillverkningsprocesser som idag hanteras av konventionell utrustning.

Den modell som 3D MetPrint investerat i har en byggvolym på 250 x 250 x 330 millimeter. Initialt kommer man att arbeta med materialen verktygsstål, rostfritt stål och aluminium. Tilltänkta applikationsområden för det nystartade företaget är verktyg för formsprutning och verktyg för plåtbearbetning.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: