Först i Norden med metallskrivare från 3D Systems

3dmetprint

3D MetPrint i Älmhult blir först i Norden med en metallskrivare från 3D Systems. Lösningen är såld och installerad av PLM Group. Modellen är en ProX 300.

Uppstartsföretaget 3D MetPrint är i första hand en servicebyrå för metallproduktion. De har Skandinavien och Baltikum som sin marknad.

– Additiv tillverkning innebär ett paradigmskifte i tillverkning av metallkomponenter, säger 3D MetPrints vd Erling Svensson. Tekniken möjliggör tillverkning av helt nya produkter med innovativ form och funktion. Den kan också ersätta många av de tillverkningsprocesser som idag hanteras av konventionell utrustning.

Den modell som 3D MetPrint investerat i har en byggvolym på 250 x 250 x 330 millimeter. Initialt kommer man att arbeta med materialen verktygsstål, rostfritt stål och aluminium. Tilltänkta applikationsområden för det nystartade företaget är verktyg för formsprutning och verktyg för plåtbearbetning.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: