Först i Norden med metallskrivare från 3D Systems

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 29 september 2016

3dmetprint

3D MetPrint i Älmhult blir först i Norden med en metallskrivare från 3D Systems. Lösningen är såld och installerad av PLM Group. Modellen är en ProX 300.

Uppstartsföretaget 3D MetPrint är i första hand en servicebyrå för metallproduktion. De har Skandinavien och Baltikum som sin marknad.

– Additiv tillverkning innebär ett paradigmskifte i tillverkning av metallkomponenter, säger 3D MetPrints vd Erling Svensson. Tekniken möjliggör tillverkning av helt nya produkter med innovativ form och funktion. Den kan också ersätta många av de tillverkningsprocesser som idag hanteras av konventionell utrustning.

Den modell som 3D MetPrint investerat i har en byggvolym på 250 x 250 x 330 millimeter. Initialt kommer man att arbeta med materialen verktygsstål, rostfritt stål och aluminium. Tilltänkta applikationsområden för det nystartade företaget är verktyg för formsprutning och verktyg för plåtbearbetning.

 

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage