Fordonsexpert till konferensen 3D-Dagen

Nader Asnafi, professor i maskinteknik, Örebro universitet, är den senaste talaren på 3D-Dagen-konferensen den 24 november i Stockholm.

Nader Asnafi, professor i maskinteknik, Örebro universitet, är den senaste talaren på 3D-Dagen-konferensen den 24 november i Stockholm.

Nu är det knappt två månader kvar till 3dp.se:s stora strategikonferens 3D-Dagen. Den 24 november på Kistamässan arrangerar vi Sveriges största dag för dig som är nyfiken på eller funderar på att börja använda 3d-skrivartekniken i din verksamhet. Programmet är fullspäckat – från inspirationsföreläsningar till fördjupningar inom fyra områden där tekniken redan används med stor framgång.

Det senaste tillskottet bland talarna är Nader Asnafi, professor i maskinteknik på Örebro universitet. Han har lång och bred erfarenhet från fordonsindustrin, senast hos underleverantören VA Automotive.

Asnafis presentation fokuserar på fordonsindustrin och visar exempel på hur man kan använda 3d-skrivarteknik vid framtagning av nya produkter och hur verktyg för tillverkning av karosserikomponenter kan tillverkas med tekniken. Han går även igenom den ledtidsbesparing 3d-skrivarteknik resulterar i och den transformation leverantörskedjan för karosseriverktyg och andra applikationer förväntas genomgå med teknikens framfart.

3D-Dagen är uppdelad i en inspirerande förmiddag och fyra fördjupningsspår på eftermiddagen. Här får du träffa de ledande experterna inom sitt område inom Vård & hälsa, Fordon & flyg, Design & arkitektur samt Entreprenörskap & tillverkning.

Läs mer om konferensen 3D-Dagen här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: