Fordonsexpert till konferensen 3D-Dagen

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 4 oktober 2016
Nader Asnafi, professor i maskinteknik, Örebro universitet, är den senaste talaren på 3D-Dagen-konferensen den 24 november i Stockholm.
Nader Asnafi, professor i maskinteknik, Örebro universitet, är den senaste talaren på 3D-Dagen-konferensen den 24 november i Stockholm.

Nu är det knappt två månader kvar till 3dp.se:s stora strategikonferens 3D-Dagen. Den 24 november på Kistamässan arrangerar vi Sveriges största dag för dig som är nyfiken på eller funderar på att börja använda 3d-skrivartekniken i din verksamhet. Programmet är fullspäckat – från inspirationsföreläsningar till fördjupningar inom fyra områden där tekniken redan används med stor framgång.

Det senaste tillskottet bland talarna är Nader Asnafi, professor i maskinteknik på Örebro universitet. Han har lång och bred erfarenhet från fordonsindustrin, senast hos underleverantören VA Automotive.

Asnafis presentation fokuserar på fordonsindustrin och visar exempel på hur man kan använda 3d-skrivarteknik vid framtagning av nya produkter och hur verktyg för tillverkning av karosserikomponenter kan tillverkas med tekniken. Han går även igenom den ledtidsbesparing 3d-skrivarteknik resulterar i och den transformation leverantörskedjan för karosseriverktyg och andra applikationer förväntas genomgå med teknikens framfart.

3D-Dagen är uppdelad i en inspirerande förmiddag och fyra fördjupningsspår på eftermiddagen. Här får du träffa de ledande experterna inom sitt område inom Vård & hälsa, Fordon & flyg, Design & arkitektur samt Entreprenörskap & tillverkning.

Läs mer om konferensen 3D-Dagen här

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage