Integration och automatisering i Solidworks 2017

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 6 oktober 2016
Johan Rosenqvist och Henrik Jonsson på PLM Group demonstrerade nyheterna i Solidworks 2017 på lanseringseventet i Malmö i början av oktober.
Johan Rosenqvist och Henrik Jonsson på PLM Group demonstrerade nyheterna i Solidworks 2017 på lanseringseventet i Malmö i början av oktober.

Genom sin nordiska återförsäljare PLM Group har Solidworks nu lanserat nästa version av sitt CAD- och produktutvecklingsverktyg Solidworks 2017. Lanseringen i Sverige sker på flera orter i oktober och 3dp.se var på plats på eventet i Malmö.

Den senaste versionen innehåller över 500 nyheter och förbättringar. Demonstratörerna Johan Rosenqvist och Henrik Jonsson gjorde ett föredömligt jobb med att gå igenom de viktigaste under halvddagsseminariet i början av oktober.

Solidworks 2017 är en fullödig verktygslåda för tillverkande företag. Här ingår funktioner för produktdesign, validering, samarbete, administrering och hantering med mera. Bland de senaste funktionerna är möjligheten att designa PCB – printade kretskort. I årets version har detta underverktyg blivit bättre på att synkronisera designen för elektroniken och mekaniken i en konstruktion.

Nya funktioner har tillkommit för Chamfer (fasning), Fillet och specificering av avancerade hål, Advanced Hole Specification. Nu går det till exempel att skapa olika fasningsversioner i en enda åtgärd, alternativt byta till förbestämda fasningar.

Magnetic mates är en funktion för arbete med stora och komplexa monteringar. Med funktionen ska det gå att organisera delar och sätta lämpliga anslutningspunkter för dra-och-släpp-aktiviteter mellan två eller flera komponenter.

3D Interconnect innebär att det nu går att arbeta enklare med andra CAD-verktyg. Alla uppdateringar av en CAD-fil i annat program är nu enklare att överföra i Solidworks-importen.

eDrawings är ett sätt att visualisera all produktdesigndata för enklare samarbete mellan programvaror och plattformar, även Android- och iOS-enheter. Nu går det att öppna fler filformat utan behov av konvertering.

Kopplingen till 3d-skrivare har utökats med native-stöd för filförberedelse. Nu går det att analysera en modell som ska 3d-skrivas och leta efter defekter som mellanrum och tunna väggar. Helt enkelt att se potentiella problemområden och åtgärda dessa direkt i Solidworks.

Från och med oktober går det att hyra Solidworks efter behov. Det går också att blanda Standard- och Professional-licenser i organisationen.

Vill du se fler nyheter i senaste Solidworks så håller PLM Group en livesändning på nätet den 11 oktober. Mer information finns här

Läs vidare

Stratasys släpper två nya versioner av GrabCAD

Mjukvaran GrabCAD ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Det lovar leverantören Stratasys som nu släpper två nya versioner av sviten.
Stratasys-Formnext

Adaxis vill erövra världen med robotprogramvara

Svensk-franska Adaxis återvände till Formnext med en betydligt större monter än förra året. Med ett ökande intresse för additiv tillverkning med robot hoppas företaget kunna växa globalt med sin programvara för just detta.
Adaxis-1-e1700472918858

Printa dubbelt så snabbt med S-serien

Använder du Ultimakers 3D-skrivare i S-serien? Då kan du med en uppgradering av mjukvaran Cura fördubbla produktiviteten.
ums7webcamview

Släpper AI-verktyget 3DGPT

Mjukvaruutvecklaren Authentise lanserar nu 3DGPT, ett AI-verktyg för additiv tillverkning.
3DGPT

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1