Integration och automatisering i Solidworks 2017

Johan Rosenqvist och Henrik Jonsson på PLM Group demonstrerade nyheterna i Solidworks 2017 på lanseringseventet i Malmö i början av oktober.

Johan Rosenqvist och Henrik Jonsson på PLM Group demonstrerade nyheterna i Solidworks 2017 på lanseringseventet i Malmö i början av oktober.

Genom sin nordiska återförsäljare PLM Group har Solidworks nu lanserat nästa version av sitt CAD- och produktutvecklingsverktyg Solidworks 2017. Lanseringen i Sverige sker på flera orter i oktober och 3dp.se var på plats på eventet i Malmö.

Den senaste versionen innehåller över 500 nyheter och förbättringar. Demonstratörerna Johan Rosenqvist och Henrik Jonsson gjorde ett föredömligt jobb med att gå igenom de viktigaste under halvddagsseminariet i början av oktober.

Solidworks 2017 är en fullödig verktygslåda för tillverkande företag. Här ingår funktioner för produktdesign, validering, samarbete, administrering och hantering med mera. Bland de senaste funktionerna är möjligheten att designa PCB – printade kretskort. I årets version har detta underverktyg blivit bättre på att synkronisera designen för elektroniken och mekaniken i en konstruktion.

Nya funktioner har tillkommit för Chamfer (fasning), Fillet och specificering av avancerade hål, Advanced Hole Specification. Nu går det till exempel att skapa olika fasningsversioner i en enda åtgärd, alternativt byta till förbestämda fasningar.

Magnetic mates är en funktion för arbete med stora och komplexa monteringar. Med funktionen ska det gå att organisera delar och sätta lämpliga anslutningspunkter för dra-och-släpp-aktiviteter mellan två eller flera komponenter.

3D Interconnect innebär att det nu går att arbeta enklare med andra CAD-verktyg. Alla uppdateringar av en CAD-fil i annat program är nu enklare att överföra i Solidworks-importen.

eDrawings är ett sätt att visualisera all produktdesigndata för enklare samarbete mellan programvaror och plattformar, även Android- och iOS-enheter. Nu går det att öppna fler filformat utan behov av konvertering.

Kopplingen till 3d-skrivare har utökats med native-stöd för filförberedelse. Nu går det att analysera en modell som ska 3d-skrivas och leta efter defekter som mellanrum och tunna väggar. Helt enkelt att se potentiella problemområden och åtgärda dessa direkt i Solidworks.

Från och med oktober går det att hyra Solidworks efter behov. Det går också att blanda Standard- och Professional-licenser i organisationen.

Vill du se fler nyheter i senaste Solidworks så håller PLM Group en livesändning på nätet den 11 oktober. Mer information finns här

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: