Budaktuella Arcam talar flygindustri på 3D-Dagen

Stefan Thundal, Arcam.

Stefan Thundal, Arcam, kommer till konferensen 3D-Dagen.

Svenska 3d-skrivarleverantören Arcam är i hetluften efter att bjässen General Electric lade ett miljardbud på företaget. Nu kommer företagets marknadschef Stefan Thundal till 3D-Dagen för att berätta om hur deras teknik används i flygindustrin, bland annat av GE själva.

Arcam etablerades som företag 1997. På tjugo år har företaget blivit en av de globala huvudaktörerna inom additiv tillverkning för metallkomponenter. Detta gäller i synnerhet utvecklingen mot att i allt större utsträckning använda additiv tillverkning för industriell serietillverkning inom krävande segment som flygindustri och medicinsk teknik. Här har Arcam varit en föregångare i branschen, något som gav utdelning när General Electric nyligen lade ett stort bud på företaget.

Sedan General Electric för en månad sedan lade bud på Arcam värt sex miljarder kronor har allt fler börjat uppmärksamma tekniken. GE använder redan idag Arcam-maskiner vid flera av sina produktionsenheter i USA, främst för att 3d-skriva metallkomponenter till flygplan. Det är en snabbt växande verksamhet för företaget, som nu väljer att köpa hela Arcam istället för att bara köpa deras maskiner. För att få en uppfattning om värdet så förväntas GE:s verksamhet inom additiv tillverkning vara värd upp emot tio miljarder kronor år 2020. Samma år förväntar sig företaget att 3d-skriva 40 000 bränslemunstycken för jetmotorer. Då har man ännu inte ens börjat titta på möjligheterna inom företagets supply chain.

3D-Dagen är årets stora strategikonferens om 3d-skrivarteknikens utveckling och nytta för tillverkande företag. Den hålls den 24 november på Kistamässan i Stockholm. Läs mer och anmäl dig här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.