3D Center fokuserar på utbildningar

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 17 oktober 2016
Ulf Qviberg, vd, 3D Center.
Ulf Qviberg, vd, 3D Center.

3d-skrivardistributören 3D Center utökar sin verksamhet med nya affärsområden inom utbildning, kunskapsspridning samt konsultation och analyser för företag.

Affärsområdet för utbildning och kunskapsspridning kommer bestå av seminarier, workshops och utbildningar. 3D Center rivstartar den 28 oktober med ett inspirationsseminarium kring additiv tillverkning.

– Kunskap kring additiv tillverkning kommer vara otroligt viktigt för många företag, främst inom tillverkningsindustrin och produktutveckling. Därför satsar vi på att främja kunskapsspridning och tillgänglighet genom dessa nya affärsområden, säger Ulf Qviberg, vd på 3D Center.

– 3D Center har mångårig erfarenhet inom branschen och vi har bred kunskap kring AM vad gäller både hård- och mjukvara. Vi följer utvecklingen på nära håll och har bra koll på nya tekniker och trender. Vi har även tillgång till en bred maskinpark med olika tekniker. Allt detta gör att denna satsning känns helt rätt i tiden, avslutar Ulf Qviberg.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1