EOS uppgraderar polymersystem

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 20 oktober 2016

eos_p770

Den tyska 3d-skrivarutvecklaren EOS lanserar nu en ny lösning för polymerbaserad produktion. Modellen P770 är framtagen för hög produktivitet.

Enligt företaget ska den nya modellen vara upp emot 20 procent mer produktiv jämfört med föregångarna. Det ska också vara runt tio procents lägre kostnad per producerad komponent. Det är något som möjliggjorts av maskin- och programvaruuppgraderingar av systemet.

EOS P770 är ett polymersystem med två 70-wattslasrar. Modellen bygger på tidigare släppta P760. Byggvolymen är på 700 x 380 x 580 millimeter och bygghastigheten är på upp till 32 millimeter per timme.

Till systemet finns tio olika polymermaterial och 18 kombinationer av material och lagertjocklekar. Materialen är Alumide, PA 1101, PA 1102 black, PA 2200, PA 2201, PA 3200 GF, PrimeCast 101, PrimePart FR (PA 2241 FR) och PrimePart PLUS (PA 2221).

 

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage