Siemens släpper stort paket för additiv tillverkning

siemens_3dp

Siemens är på väg in i 3d-skrivarvärlden med ett programvarupaket för konstruktion, simulering och tillverkning. Enligt företaget ska deras verktygslåda vara sömlös mellan applikationer och processer.

I paketet ingår även en funktion för automatiserad generativ design med helt nya möjligheter för topologioptimering, en av de hetaste trenderna just nu i den additiva världen. Kombinerat med andra verktyg vill Siemens göra det möjligt för tillverkningsföretag att optimera sina produkter, dessutom till lägre kostnad. Potentiella användare ser man i branscher som automotive, rymd/flyg och medicinteknik.

Två helt nya verktyg i paketet är Convergent Modeling och Topology Optimization. Convergent Modeling är Siemens verktyg för optimerad konstruktion för 3d-utskrift. Här ingår även scan-to-print-funktion för enklare reverse engineering. Topology Optimization är en teknik för att autogenerera optimal form utifrån en uppsättning önskvärda egenskaper hos den 3d-utskrivna komponenten. Allt från vibrationer, värmetålighet och flöde.

Lösningen innefattar även Siemens CAD-programvara NX, simuleringspaketet Simcenter, PLM-verktyget Teamcenter och SIMATIC IT och WinCC, för produktion och automatisering.

Enligt Siemens ska lanseringen ses som en början på en ny typ av tillverkningsmöjligheter. Företaget säger sig också fortsätta att investera i innovativa tekniker och fortsätter sitt samarbete med företag inom additiv tillverkning.


VIDEO

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Liten byggtank ska gynna materialforskning

Swerim har installerat en ny mindre byggtank för att kunna testa ännu fler legeringar för additiv tillverkning än tidigare. Nu ska det räcka med några deciliter material för att ta fram ett test av en ny legering. 

Publicerat av: 

Nexttech satsar på industriell skala

3d-skrivarcentret Nexttech i danska Kolding har installerat en ny 3d-skrivare för industriell tillverkning. Enligt PLM Group, som står bakom installationen, blir det den första maskinen ur HP:s senaste satsning på industriell tillverkning som tar plats i Norden. 

Publicerat av: 

3d-printade leksaker kan bidra till minskat matsvinn

Hur kan vi förbereda den yngre generationen för mat som kan bli aktuell i framtiden? WIN WIN Gothenburg Sustainability Award har tagit fram en rad leksaker som kan 3d-printas till barn, som ska representera potentiella maträtter från framtiden. 

Publicerat av: 

Prototal breddar med ny HP-skrivare

Prototal investerar i sin fjärde 3d-skrivare från HP samt tillhörande efterbehandling – för både ytbehandling och infärgning. – Serieproduktionen i HP-maskinerna ökar ständigt, säger Jonas Sandwall, marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Försvaret har 3d-print i sikte

Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, ser ett ökande intresse av att använda additiv tillverkning inom militären. – Det handlar om kostnader och värden, säger Steven Savage, forskningschef på FOI:s avdelning för ledningssystem i Linköping.

Publicerat av: 

Digital Metal släpper superlegeringar

Digital Metal släpper nu två nya extra starka legeringar för sin binder jetting-teknik. – Vi har fått förfrågningar om detta material från ett flertal stora företag, säger Ralf Carlström, vd på Digital Metal.

Publicerat av: 

Nätverk ska boosta kvinnor i industrin

Ett nytt nätverk ska lyfta kvinnor inom industrin och på så sätt även bidra till företagens framgång. Ett 50-tal kvinnor samlades därför den 3 september i Örebro för föreläsningar och inspiration om framtidens teknikutveckling. 

Publicerat av: 

De blir först ut i Norden med fullfärgsskrivare från HP

3D Center gjorde nyligen sin första installation i Norden av en HP Multi Jet Fusion 580 hos en svensk servicebyrå. – Fullfärgsfunktionen skapar också helt nya och unika möjligheter när det kommer till additiv tillverkning, säger Martin Ericson, teknisk säljare på IVG Engineering.

Publicerat av: 

Protech firar nyinstallation

Protech firar installationen av tre nya enheter från Desktop Metal Studio System+ på huvudkontoret i Stockholm. – Det är riktigt kul att vara igång, säger Kalle Grennfalk, försäljningsansvarig för Desktop Metal hos Protech. 

Publicerat av: