Siemens släpper stort paket för additiv tillverkning

siemens_3dp

Siemens är på väg in i 3d-skrivarvärlden med ett programvarupaket för konstruktion, simulering och tillverkning. Enligt företaget ska deras verktygslåda vara sömlös mellan applikationer och processer.

I paketet ingår även en funktion för automatiserad generativ design med helt nya möjligheter för topologioptimering, en av de hetaste trenderna just nu i den additiva världen. Kombinerat med andra verktyg vill Siemens göra det möjligt för tillverkningsföretag att optimera sina produkter, dessutom till lägre kostnad. Potentiella användare ser man i branscher som automotive, rymd/flyg och medicinteknik.

Två helt nya verktyg i paketet är Convergent Modeling och Topology Optimization. Convergent Modeling är Siemens verktyg för optimerad konstruktion för 3d-utskrift. Här ingår även scan-to-print-funktion för enklare reverse engineering. Topology Optimization är en teknik för att autogenerera optimal form utifrån en uppsättning önskvärda egenskaper hos den 3d-utskrivna komponenten. Allt från vibrationer, värmetålighet och flöde.

Lösningen innefattar även Siemens CAD-programvara NX, simuleringspaketet Simcenter, PLM-verktyget Teamcenter och SIMATIC IT och WinCC, för produktion och automatisering.

Enligt Siemens ska lanseringen ses som en början på en ny typ av tillverkningsmöjligheter. Företaget säger sig också fortsätta att investera i innovativa tekniker och fortsätter sitt samarbete med företag inom additiv tillverkning.


VIDEO

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: 

De spikar avtal om filament

Addexport, som nyligen adderade 3d-skrivare från Tractus 3D i sin produktportfölj, spikar nu ett kontrakt med en holländsk materialtillverkare.

Publicerat av: 

Sandvik 3d-printar med diamant

Sandvik har använt additiv tillverkning för att 3d-printa i diamantkomposit. Enligt koncernen kan det komma att revolutionera hur industrin använder det svåraste naturmaterialet på jorden.

Publicerat av: