UPPDATERAT: GE går inte vidare med SLM Solutions

handshake_stop

UPPDATERAT: SLM Solutions, en av de två 3d-skrivarleverantörer som General Electric, GE, lade bud på för runt en månad sedan, kommer inte att acceptera GE:s bud. Därmed går GE inte vidare med affären. SLM behövde 75 procents majoritet för att köpet skulle gå att genomföra, något man alltså inte lyckats med.

En av företagets huvudägare, hedgefonden Elliot Management, är den drivkraft som motsatt sig köpet. Företaget äger 20 procent av SLM Solutions aktier. Elliot Managements strategi är att obstruera förvärv i hopp om att få upp priset per aktie. Företaget äger även aktier i Arcam.

Det är inte första gången som hedgefonden använder detta tilltag. Man gjorde det bland annat när Canon lade bud på svenska Axis för några år sedan. Men den här gången kan det leda till att GE drar tillbaka sitt bud. Dessutom har Elliot Management ett innehav på 10,14 procent i Arcam, vilket även kan äventyra den affären. GE har förlägt tidsfristen på sitt bud på Arcam till den 1 november.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

En kommentar till “UPPDATERAT: GE går inte vidare med SLM Solutions”
  1. Hans Enocson skriver:

    Kanske inte helt korrekt att skriva att Elliott avvisar GEs bud.
    GE lade ett bud på SLM men valde sedan att inte höja / förlänga budet och klev av affären.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: