UPPDATERAT: GE går inte vidare med SLM Solutions

handshake_stop

UPPDATERAT: SLM Solutions, en av de två 3d-skrivarleverantörer som General Electric, GE, lade bud på för runt en månad sedan, kommer inte att acceptera GE:s bud. Därmed går GE inte vidare med affären. SLM behövde 75 procents majoritet för att köpet skulle gå att genomföra, något man alltså inte lyckats med.

En av företagets huvudägare, hedgefonden Elliot Management, är den drivkraft som motsatt sig köpet. Företaget äger 20 procent av SLM Solutions aktier. Elliot Managements strategi är att obstruera förvärv i hopp om att få upp priset per aktie. Företaget äger även aktier i Arcam.

Det är inte första gången som hedgefonden använder detta tilltag. Man gjorde det bland annat när Canon lade bud på svenska Axis för några år sedan. Men den här gången kan det leda till att GE drar tillbaka sitt bud. Dessutom har Elliot Management ett innehav på 10,14 procent i Arcam, vilket även kan äventyra den affären. GE har förlägt tidsfristen på sitt bud på Arcam till den 1 november.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

En kommentar till “UPPDATERAT: GE går inte vidare med SLM Solutions”
  1. Hans Enocson skriver:

    Kanske inte helt korrekt att skriva att Elliott avvisar GEs bud.
    GE lade ett bud på SLM men valde sedan att inte höja / förlänga budet och klev av affären.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: