UPPDATERAT: GE går inte vidare med SLM Solutions

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 26 oktober 2016

handshake_stop

UPPDATERAT: SLM Solutions, en av de två 3d-skrivarleverantörer som General Electric, GE, lade bud på för runt en månad sedan, kommer inte att acceptera GE:s bud. Därmed går GE inte vidare med affären. SLM behövde 75 procents majoritet för att köpet skulle gå att genomföra, något man alltså inte lyckats med.

En av företagets huvudägare, hedgefonden Elliot Management, är den drivkraft som motsatt sig köpet. Företaget äger 20 procent av SLM Solutions aktier. Elliot Managements strategi är att obstruera förvärv i hopp om att få upp priset per aktie. Företaget äger även aktier i Arcam.

Det är inte första gången som hedgefonden använder detta tilltag. Man gjorde det bland annat när Canon lade bud på svenska Axis för några år sedan. Men den här gången kan det leda till att GE drar tillbaka sitt bud. Dessutom har Elliot Management ett innehav på 10,14 procent i Arcam, vilket även kan äventyra den affären. GE har förlägt tidsfristen på sitt bud på Arcam till den 1 november.

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage