Två nya industriella material till Formlabs

formlabs_resinFormlabs släpper nu en ny serie resinmaterial (flytande polymer) anpassade för industrianvändning.

Formlabs High Temp Resin är ett material som ska klara värmetemperaturer upp till 289 grader celsius. Det är det mest kapabla materialet i sitt slag i temperaturbeständighet, med förmågan att tåla värme vid värmedeflektionstemperaturen (HDT) för 0.45MPa av 289 grader.

Formlabs Durable Resin är framtaget för användare som vill skriva ut delar som böjs utan att brytas. Durable Resin är ett slitstarkt och formbart material som simulerar styvhet och en slät, blank yta av vardagliga plaster. Med stelhet och hög slagtålighet som är jämförbar med polypropylen (PP).

Materialen finns tillgängliga för förhandsbeställning hos den skandinaviska distributören 3DVerkstan i Sverige.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.