Canon utökar sitt samarbete med Solidmakarna

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 11 november 2016

handshake

Solidmakarna och Canon Svenska vidareutvecklar sitt befintliga samarbete genom att Canon övertar de kundinstallationer av de professionella 3d-skrivare som Solidmakarna i dag har på marknaden. Genom detta samarbete kommer kunderna få tillgång till Canons rikstäckande service och en partner för utveckling inom 3d-området.

Solidmakarna kommer fortsatt fokusera på sin verksamhet inom 3D CAD och på sin konsultverksamhet inom området. Canon och Solidmakarna ser framledes ett utökat samarbete vad gäller CAD-programvaror och att kunna erbjuda Canons kunder 3d-teknikens stora möjligheter på rikstäckande basis även via CBC Canon Business Center. För Canon är detta ett ytterligare steg för att stärka sin position inom 3d.

– Vi vill att våra kunder ska kunna utnyttja 3d-utskrifternas alla möjligheter, säger John Björkmann, vd på Canon Svenska. Våra konsulttjänster och erbjudanden innebär support från början till slut och hjälper flera verksamhetsområden att utveckla sin kapacitet inom 3d.

– 3d-skrivarmarknaden expanderar kraftigt och vi tror att det behövs ett företag av Canons storlek och marknadsnärvaro för att bli ledande på marknaden och det är därför vi inleder detta samarbete, säger Robert Andersson, vd på Solidmakarna. Vi kommer också samarbeta inom 3D CAD.

 

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1