Prodways nya SLS-maskin får stöd för nytt material

prodways_promaker4500

Förra året släppte franska Prodways en helt ny serie SLS-maskiner i samarbete med kinesiska Farsoon. Nu kommer nästa lansering i form av ProMaker P4500-serien – ett gäng produktionsmaskiner med stöd för PA6-material utvecklat av BASF.

Med start nästa år skeppas P4500-lösningarna med en ny option för en 600-millimeterskassett som medger högre byggvolym och optimerad produktivitet. Dessutom har man nu förbättrat den termiska stabiliteten med ett värmesystem med åtta zoner.

Modellen ProMaker P4500 HT är särskilt utvecklad för att köra värmetåliga material som Ultrasint PA6 – X028. Det är ett material från BASF som gjordes kompatibelt med Prodways SLS-teknik redan i våras.

Det nya PA6-materialet från BASF är ett genombrott för industriell användning, menar Prodways. Det ska ge nya möjligheter inom serietillverkning av funktionella komponenter, med komplexare struktur, men med samma styvhet, hårdhet, termisk stabilitet och mekaniska egenskaper som PA6 för formsprutning. Materialet används frekvent i fordons- och elektronikbranschen.

Svensk ÅF för Prodways är 3D Center.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: