Prodways nya SLS-maskin får stöd för nytt material

prodways_promaker4500

Förra året släppte franska Prodways en helt ny serie SLS-maskiner i samarbete med kinesiska Farsoon. Nu kommer nästa lansering i form av ProMaker P4500-serien – ett gäng produktionsmaskiner med stöd för PA6-material utvecklat av BASF.

Med start nästa år skeppas P4500-lösningarna med en ny option för en 600-millimeterskassett som medger högre byggvolym och optimerad produktivitet. Dessutom har man nu förbättrat den termiska stabiliteten med ett värmesystem med åtta zoner.

Modellen ProMaker P4500 HT är särskilt utvecklad för att köra värmetåliga material som Ultrasint PA6 – X028. Det är ett material från BASF som gjordes kompatibelt med Prodways SLS-teknik redan i våras.

Det nya PA6-materialet från BASF är ett genombrott för industriell användning, menar Prodways. Det ska ge nya möjligheter inom serietillverkning av funktionella komponenter, med komplexare struktur, men med samma styvhet, hårdhet, termisk stabilitet och mekaniska egenskaper som PA6 för formsprutning. Materialet används frekvent i fordons- och elektronikbranschen.

Svensk ÅF för Prodways är 3D Center.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: