EnvisionTEC tar fram högupplöst Vector-skrivare

Pär Nobring vd för r.a.p.s., som är svensk ÅF för EnvisionTEC, bredvid föregångaren till Hi-Res Vector 3SP.

Pär Nobring vd för r.a.p.s., EnvisionTECs svenska återförsäljare, bredvid föregångaren till nyligen lanserade Hi-Res Vector 3SP.

EnvisonTEC, främst kända för sina SLA-lösningar, släpper nu en ny 3d-skrivare som ska ge avsevärt högre upplösning jämfört med tidigare modeller – Vector Hi-Res 3SP.

Vector Hi-Res 3SP har en byggvolym på 300 x 175 x 200 millimeter. Upplösningen är på 60 mikrometer i x och y. Det är nära på dubbelt så hög upplösning jämfört med föregångaren Vector 3SP, som nu har ett år på nacken.

Den nya maskinen hanterar en rad material från EnvisionTEC som ABS Tough, ABS Hi-Impact, E-Glass och E-Tool. Det senare är särskilt utvecklat för att tillverka formsprutningsverktyg för kortare serier.

På Formnext-mässan i Frankfurt, där Vector Hi-Res 3SP lanserades, ställer EnvisionTEC ut med sin samarbetspartner Viridis3D. Företaget har utvecklat en 3d-skrivarrobot med namnet RAM 123, där RAM står för Robotic Additive Manufacturing. Det handlar om en modul monterad på en ABB-robot som kan användas för att 3d-skriva sandbaserade gjutformar.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printning

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: 

3d-printad bas sätter tonen

Additiv tillverkning är en känd teknik för att kunna tillverka föremål av många olika slag. Ett nytt exempel på detta är professorn Olaf Diegels ”Beatles-bas”.

Publicerat av: 

De vill lösa utmaning med metallpulver

Graphmatech strävar efter att hitta lösningen som gör det lättare att arbeta med metallpulver, både i additiv tillverkning och metallurgi. Nu kan de ha tagit första steget för att nå dit. 

Publicerat av: 

Raise3D lanserar ny 3d-skrivare

Raise3D lanserar en ny multifunktions FFF / FDM 3d-skrivare för industriell användning. – Vi vill att våra skrivare ska vara på inkluderande som möjligt, Edward Feng, vd på Raise3D.

Publicerat av: 

Ultimaker breddar produktportföljen

Ultimaker lanserar S5 Pro Bundle och S3. – Det här är en världsnyhet som vi har längtat länge efter, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan som levererar Ultimakers 3d-skrivare i Norden och Baltikum.

Publicerat av: