EnvisionTEC tar fram högupplöst Vector-skrivare

Pär Nobring vd för r.a.p.s., som är svensk ÅF för EnvisionTEC, bredvid föregångaren till Hi-Res Vector 3SP.

Pär Nobring vd för r.a.p.s., EnvisionTECs svenska återförsäljare, bredvid föregångaren till nyligen lanserade Hi-Res Vector 3SP.

EnvisonTEC, främst kända för sina SLA-lösningar, släpper nu en ny 3d-skrivare som ska ge avsevärt högre upplösning jämfört med tidigare modeller – Vector Hi-Res 3SP.

Vector Hi-Res 3SP har en byggvolym på 300 x 175 x 200 millimeter. Upplösningen är på 60 mikrometer i x och y. Det är nära på dubbelt så hög upplösning jämfört med föregångaren Vector 3SP, som nu har ett år på nacken.

Den nya maskinen hanterar en rad material från EnvisionTEC som ABS Tough, ABS Hi-Impact, E-Glass och E-Tool. Det senare är särskilt utvecklat för att tillverka formsprutningsverktyg för kortare serier.

På Formnext-mässan i Frankfurt, där Vector Hi-Res 3SP lanserades, ställer EnvisionTEC ut med sin samarbetspartner Viridis3D. Företaget har utvecklat en 3d-skrivarrobot med namnet RAM 123, där RAM står för Robotic Additive Manufacturing. Det handlar om en modul monterad på en ABB-robot som kan användas för att 3d-skriva sandbaserade gjutformar.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: