EnvisionTEC tar fram högupplöst Vector-skrivare

Pär Nobring vd för r.a.p.s., som är svensk ÅF för EnvisionTEC, bredvid föregångaren till Hi-Res Vector 3SP.

Pär Nobring vd för r.a.p.s., EnvisionTECs svenska återförsäljare, bredvid föregångaren till nyligen lanserade Hi-Res Vector 3SP.

EnvisonTEC, främst kända för sina SLA-lösningar, släpper nu en ny 3d-skrivare som ska ge avsevärt högre upplösning jämfört med tidigare modeller – Vector Hi-Res 3SP.

Vector Hi-Res 3SP har en byggvolym på 300 x 175 x 200 millimeter. Upplösningen är på 60 mikrometer i x och y. Det är nära på dubbelt så hög upplösning jämfört med föregångaren Vector 3SP, som nu har ett år på nacken.

Den nya maskinen hanterar en rad material från EnvisionTEC som ABS Tough, ABS Hi-Impact, E-Glass och E-Tool. Det senare är särskilt utvecklat för att tillverka formsprutningsverktyg för kortare serier.

På Formnext-mässan i Frankfurt, där Vector Hi-Res 3SP lanserades, ställer EnvisionTEC ut med sin samarbetspartner Viridis3D. Företaget har utvecklat en 3d-skrivarrobot med namnet RAM 123, där RAM står för Robotic Additive Manufacturing. Det handlar om en modul monterad på en ABB-robot som kan användas för att 3d-skriva sandbaserade gjutformar.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: