Serietillverkning i fokus för EOS

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 17 november 2016
EOS grundare och företagets stora visionär, Hans Langer.
EOS grundare och företagets stora visionär, Hans Langer.

EOS satsar på serietillverkning när de ställer ut på den stora 3d-skrivarmässan Formnext i Frankfurt. Här visar företaget upp industriella lösningar som företag kan integrera i sina befintliga och framtida tillverkningsmetoder.

Företaget menar att 3d-skrivartekniken nu nått möjligheter för serieproduktion. Detta för med sig nya krav från kunder och kräver därmed motsvarande svar på lösningar. Frågan är inte om eller var additiv tillverkning kan ersätta traditionell tillverkning, utan snarare hur man integrerar den i befintliga produktionsmiljöer och med traditionella tillverkningstekniker.

– EOS har i över 25 år varit en avgörande aktör för utvecklingen av additiv tillverkningsteknik, både som teknikpionjär och som ett av de ledande företagen inom Direct Metal Laser Sintring (DMLS), samt nyckelleverantör av polymerteknik, säger Dr Adrian Keppler, EOS marknadschef.

– Branschen är nu på väg mot nästa stora steg i utvecklingen: Att integrera additiv tillverkning i befintliga och framtida produktionsmiljöer, med syftet att optimera flödet av delar och data inom serieproduktion. Kombinationen av additiva och subtraktiva tillverkningsprocesser spelar här en avgörande roll. EOS är en pålitlig partner och rådgivare för sina kunder. Vår senaste produkt, som har premiär på formnext, kommer att påverka framtiden för tillverkning genom att påskynda integration, automatisering och produktivitet    .

Det ser positivt ut för den tyska 3d-skrivarutvecklaren. Företaget visar på fortsatt tillväxt under det senaste verksamhetsåret. Man ökade sin omsättning med 20 procent mot föregående räkenskapsår till cirka 315 miljoner euro. Under denna period levererade EOS cirka 450 system, vilket innebär att i oktober 2016 har EOS installerat runt 2400 system globalt. Sett till den globala installationsbasen, så är EOS en av de största leverantörerna just nu på SLS.

I maj 2016 utökade EOS sin verksamhet i USA och öppnade ett nytt kontor i Pflugerville, Texas. Ytterligare en anläggning öppnas i Maisach, Tyskland nästa år. EOS har vidare utökat sin personalstyrka och anställt 250 nya experter sedan oktober förra året, för att främja en fortsatt tillväxt av verksamheten och additiva lösningar världen över. Detta innebär att EOS i slutet av detta år kommer att sysselsätta 1000 personer globalt.

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1