Serietillverkning i fokus för EOS

EOS grundare och företagets stora visionär, Hans Langer.

EOS grundare och företagets stora visionär, Hans Langer.

EOS satsar på serietillverkning när de ställer ut på den stora 3d-skrivarmässan Formnext i Frankfurt. Här visar företaget upp industriella lösningar som företag kan integrera i sina befintliga och framtida tillverkningsmetoder.

Företaget menar att 3d-skrivartekniken nu nått möjligheter för serieproduktion. Detta för med sig nya krav från kunder och kräver därmed motsvarande svar på lösningar. Frågan är inte om eller var additiv tillverkning kan ersätta traditionell tillverkning, utan snarare hur man integrerar den i befintliga produktionsmiljöer och med traditionella tillverkningstekniker.

– EOS har i över 25 år varit en avgörande aktör för utvecklingen av additiv tillverkningsteknik, både som teknikpionjär och som ett av de ledande företagen inom Direct Metal Laser Sintring (DMLS), samt nyckelleverantör av polymerteknik, säger Dr Adrian Keppler, EOS marknadschef.

– Branschen är nu på väg mot nästa stora steg i utvecklingen: Att integrera additiv tillverkning i befintliga och framtida produktionsmiljöer, med syftet att optimera flödet av delar och data inom serieproduktion. Kombinationen av additiva och subtraktiva tillverkningsprocesser spelar här en avgörande roll. EOS är en pålitlig partner och rådgivare för sina kunder. Vår senaste produkt, som har premiär på formnext, kommer att påverka framtiden för tillverkning genom att påskynda integration, automatisering och produktivitet    .

Det ser positivt ut för den tyska 3d-skrivarutvecklaren. Företaget visar på fortsatt tillväxt under det senaste verksamhetsåret. Man ökade sin omsättning med 20 procent mot föregående räkenskapsår till cirka 315 miljoner euro. Under denna period levererade EOS cirka 450 system, vilket innebär att i oktober 2016 har EOS installerat runt 2400 system globalt. Sett till den globala installationsbasen, så är EOS en av de största leverantörerna just nu på SLS.

I maj 2016 utökade EOS sin verksamhet i USA och öppnade ett nytt kontor i Pflugerville, Texas. Ytterligare en anläggning öppnas i Maisach, Tyskland nästa år. EOS har vidare utökat sin personalstyrka och anställt 250 nya experter sedan oktober förra året, för att främja en fortsatt tillväxt av verksamheten och additiva lösningar världen över. Detta innebär att EOS i slutet av detta år kommer att sysselsätta 1000 personer globalt.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.


GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att de kommande fem åren förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. Enligt företagets beräkningar har 3d-tekniken hittills nått ut till över 400 000 elever. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: 

3d-printad gamingstol ska
säljas på IKEA

Möbeljätten IKEA har tillsammans med UNYQ, som tillverkar proteser och ortopediska lösningar, tagit fram en prototyp för en individualiserad och modern gamingstol. Resultatet av samarbetet visades upp under IKEA:s demokratiska designdagar i Älmhult Sverige.

Publicerat av: 

Acron avvecklar sin verktygsservice

Efter 23 år med verktygsservice väljer nu Acron att satsa fullt ut på 3d-utskrifter. – Verktygsservicen har alltid funnits i bakgrunden men när 3d-utskrifter började stå för 80 procent av omsättningen tog vi ett beslut, säger Acrons vd Kenny Johansson.

Publicerat av: 

RISE blir helägare av Swerea

Den svenska forskningskoncernen Swerea blir helägt av forskningsinstitutet RISE med start den 1 juli. Kunderna kommer inte att påverkas, menar Mats Lundin som är vd på Swerea IVF. 

Publicerat av: 

3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

3DVerkstan bjuder in till after work den 20 juni om fiberförstärkta 3d-utskrifter. – Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall, skriver 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Ett hjärta sött som socker

Forskare från University of Illinois har utvecklat en ny typ av 3d-skrivare som kan tillverka komplexa former av sockeralkohol-lösningar. Något som kan användas för att odla biologisk vävnad.

Publicerat av: 

BMW och MIT vätskeprintar uppblåsbart material

BMW och MIT har tillsammans hittat ett sätt att ta fram material för bilars framtida interiör. – Tekniken skapar ett uppblåsbart formmaterial som ger en fingervisning om framtiden för materialdesign i stort, skriver BMW i ett pressutskick.

Publicerat av: 

Protech firar 25-årsjubileum

Den nordiska 3d-teknikleverantören Protech firar 25 år. – Vi tyckte helt enkelt att det var en cool grej som vi såg potential i, så därför valde vi att ta ett tidigt kliv in i branschen, säger en av grundarna Anders Brask.

Publicerat av: 

3D Systems släpper två metallskrivare

3D Systems lanserar två nya 3d-skrivare, en för metall och en för dentalapplikationer. – Vi tror på att dessa 3d-system kommer att bidra till expansionen av metallutskrifter, säger 3D Systems Kevin McAlea. 

Publicerat av: 

Xenter: ”Vi sneglar på bioprinting”

Xenters 3d-teknikerutbildning i Botkyrka laddar upp inför hösten med nya maskiner- samtidigt som man sneglar på möjligheterna med bioprinting. Ansökan för höstterminen stänger på måndag, 11 juni.

Publicerat av: 

De bioprintar mänskliga hornhinnor

Bioprinting kan på sikt lösa bristen på donatorer av ögonvävnad. – Det har visat sig möjligt att skriva ut hornhinnor, säger professor Che Connon från Newcastle University.

Publicerat av: