BigRep släpper två nischade lösningar

bigrep_studio_tech

Tyska BigRep är kända för sin stora FDM-skrivare BigRep One. Nu släpper företaget två nya lösningar – BigRep Studio och BigRep Tech.

BigRep Studio är en kompakt 3d-skrivare med mindre byggvolym än flaggskeppet BigRep One. Den är främst framtagen för tillverkning och utveckling på företag, men också i utbildningsmiljöer. Skrivaren har ett skrivhuvud på 0,6 millimeter och använder materialen PRO-HT, PLA och PETG. Byggvolymen ligger på 500 x 1000 x 500 millimeter.

BigRep Tech är utvecklad för mer krävande produktion, till exempel inom medicinteknik. 3d-skrivaren använder också högpresterande plastmaterial som ger egenskaper som är önskvärda inom just medicinteknik. Byggvolymen är på 400 x 600 millimeter.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: