Medicinteknik visar stark tillväxt, enligt rapport

medtech

Enligt en ny rapport från analysföretaget Future Market Insights beräknas den globala marknaden för 3d-utskrivna medicintekniska produkter att ha ett värde på runt 300 miljoner dollar i år. De närmaste tio åren förväntas den årliga tillväxten att ligga på 17,5 procent.

De främsta drivkrafterna för denna starka utveckling sägs vara en ökning i vissa medicinska åkommor, ett ökat fokus på vård och hälsa i samhället, men också att vi får en allt högre andel äldre människor i samhället.

Rapporten 3D Printed Medical Devices Market: Global Industry Analysis and Opportunity Assessment, 2016–2026 delar upp medicinteknikområdet i sex segment baserat på vilken 3d-skrivarteknik som används. Dessa sex områden är SLA, SLS, DLP, FDM, polyjet/inkjet och EBM. Av dessa är det SLS-tekniken som tar den största delen av kakan. Tillväxten ligger på 15,3 procent fram till 2026. Stark tillväxt uppvisar även polyjet.

Specifika material, både plast och metall, är något som också behandlas i rapporten. Plastsidan är störst sett till omsättning och har också starkast tillväxt på 17,2 procent fram till 2026.

Sett till användningsområden är ortopediska implantat i topp. Det globala värdet förväntas ligga på runt 650 miljoner dollar år 2026, med en årlig tillväxt på nära 20 procent.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: