Medicinteknik visar stark tillväxt, enligt rapport

medtech

Enligt en ny rapport från analysföretaget Future Market Insights beräknas den globala marknaden för 3d-utskrivna medicintekniska produkter att ha ett värde på runt 300 miljoner dollar i år. De närmaste tio åren förväntas den årliga tillväxten att ligga på 17,5 procent.

De främsta drivkrafterna för denna starka utveckling sägs vara en ökning i vissa medicinska åkommor, ett ökat fokus på vård och hälsa i samhället, men också att vi får en allt högre andel äldre människor i samhället.

Rapporten 3D Printed Medical Devices Market: Global Industry Analysis and Opportunity Assessment, 2016–2026 delar upp medicinteknikområdet i sex segment baserat på vilken 3d-skrivarteknik som används. Dessa sex områden är SLA, SLS, DLP, FDM, polyjet/inkjet och EBM. Av dessa är det SLS-tekniken som tar den största delen av kakan. Tillväxten ligger på 15,3 procent fram till 2026. Stark tillväxt uppvisar även polyjet.

Specifika material, både plast och metall, är något som också behandlas i rapporten. Plastsidan är störst sett till omsättning och har också starkast tillväxt på 17,2 procent fram till 2026.

Sett till användningsområden är ortopediska implantat i topp. Det globala värdet förväntas ligga på runt 650 miljoner dollar år 2026, med en årlig tillväxt på nära 20 procent.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: