Medicinteknik visar stark tillväxt, enligt rapport

medtech

Enligt en ny rapport från analysföretaget Future Market Insights beräknas den globala marknaden för 3d-utskrivna medicintekniska produkter att ha ett värde på runt 300 miljoner dollar i år. De närmaste tio åren förväntas den årliga tillväxten att ligga på 17,5 procent.

De främsta drivkrafterna för denna starka utveckling sägs vara en ökning i vissa medicinska åkommor, ett ökat fokus på vård och hälsa i samhället, men också att vi får en allt högre andel äldre människor i samhället.

Rapporten 3D Printed Medical Devices Market: Global Industry Analysis and Opportunity Assessment, 2016–2026 delar upp medicinteknikområdet i sex segment baserat på vilken 3d-skrivarteknik som används. Dessa sex områden är SLA, SLS, DLP, FDM, polyjet/inkjet och EBM. Av dessa är det SLS-tekniken som tar den största delen av kakan. Tillväxten ligger på 15,3 procent fram till 2026. Stark tillväxt uppvisar även polyjet.

Specifika material, både plast och metall, är något som också behandlas i rapporten. Plastsidan är störst sett till omsättning och har också starkast tillväxt på 17,2 procent fram till 2026.

Sett till användningsområden är ortopediska implantat i topp. Det globala värdet förväntas ligga på runt 650 miljoner dollar år 2026, med en årlig tillväxt på nära 20 procent.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: