Medicinteknik visar stark tillväxt, enligt rapport

medtech

Enligt en ny rapport från analysföretaget Future Market Insights beräknas den globala marknaden för 3d-utskrivna medicintekniska produkter att ha ett värde på runt 300 miljoner dollar i år. De närmaste tio åren förväntas den årliga tillväxten att ligga på 17,5 procent.

De främsta drivkrafterna för denna starka utveckling sägs vara en ökning i vissa medicinska åkommor, ett ökat fokus på vård och hälsa i samhället, men också att vi får en allt högre andel äldre människor i samhället.

Rapporten 3D Printed Medical Devices Market: Global Industry Analysis and Opportunity Assessment, 2016–2026 delar upp medicinteknikområdet i sex segment baserat på vilken 3d-skrivarteknik som används. Dessa sex områden är SLA, SLS, DLP, FDM, polyjet/inkjet och EBM. Av dessa är det SLS-tekniken som tar den största delen av kakan. Tillväxten ligger på 15,3 procent fram till 2026. Stark tillväxt uppvisar även polyjet.

Specifika material, både plast och metall, är något som också behandlas i rapporten. Plastsidan är störst sett till omsättning och har också starkast tillväxt på 17,2 procent fram till 2026.

Sett till användningsområden är ortopediska implantat i topp. Det globala värdet förväntas ligga på runt 650 miljoner dollar år 2026, med en årlig tillväxt på nära 20 procent.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: