Skånska dentalimplantat går hem i Iran

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 29 november 2016
3D-Tech Swedens vd och grundare Reza Kazemi tillsammans med Dr Mohammed Reza Mortazavi som går in med 1,8 miljoner kronor i bolaget och Eng. Mehdi Mirzanezad som lägger en order värd 3-4 miljoner kronor per år.
3D-Tech Swedens vd och grundare Reza Kazemi tillsammans med Dr Mohammed Reza Mortazavi som går in med 1,8 miljoner kronor i bolaget och Mehdi Mirzanezad som lägger en order värd 3-4 miljoner kronor per år.

Skånska 3D-Tech Sweden AB, med dentalexperten och entreprenören Reza Kazemi i spetsen, får en order från Iran för tandimplantat för ett värde av 3-4 miljoner kronor per år. Samtidigt är det också klart att bolaget får ett kapitaltillskott på närmare två miljoner kronor.

3D-Tech Sweden AB bildades i augusti i år och erbjuder 3d-utskrifter i metallegeringar för skräddarsydda dentalimplantat, samt applikationer för ortopedi och industri.

– Den här är två mycket viktiga avtal för oss som öppnar nya möjligheter, säger Reza Kazemi, vd och grundare av bolaget 3D-Tech Sweden. I Mellanöstern har Sverige en mycket stark ställning inom dentalimplantat. Made in Sweden är något av en kvalitetsstämpel. När vi dessutom kan erbjuda en produkt som ligger under de koreanska priserna så är vi mycket konkurrenskraftiga.

Reza uppskattar att marknaden för dentalimplantat i länderna runt Persiska viken är värd 30 – 40 miljoner dollar.

Bolaget 3D-Tech Sweden får innovations- och utvecklingsstöd på Krinovas Innovationsarena och i lokaler på Krinova finns också produktionen. I januari kommer bolaget att lämna in två patentansökningar. 3D-Tech Sweden AB söker ytterligare 5 miljoner kronor i externt kapital för en vidare expansion.

3D-Tech Sweden räknar också med att nyanställa fem till sex personer i Kristianstad under 2017.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1