Skånska dentalimplantat går hem i Iran

3D-Tech Swedens vd och grundare Reza Kazemi tillsammans med Dr Mohammed Reza Mortazavi som går in med 1,8 miljoner kronor i bolaget och Eng. Mehdi Mirzanezad som lägger en order värd 3-4 miljoner kronor per år.

3D-Tech Swedens vd och grundare Reza Kazemi tillsammans med Dr Mohammed Reza Mortazavi som går in med 1,8 miljoner kronor i bolaget och Mehdi Mirzanezad som lägger en order värd 3-4 miljoner kronor per år.

Skånska 3D-Tech Sweden AB, med dentalexperten och entreprenören Reza Kazemi i spetsen, får en order från Iran för tandimplantat för ett värde av 3-4 miljoner kronor per år. Samtidigt är det också klart att bolaget får ett kapitaltillskott på närmare två miljoner kronor.

3D-Tech Sweden AB bildades i augusti i år och erbjuder 3d-utskrifter i metallegeringar för skräddarsydda dentalimplantat, samt applikationer för ortopedi och industri.

– Den här är två mycket viktiga avtal för oss som öppnar nya möjligheter, säger Reza Kazemi, vd och grundare av bolaget 3D-Tech Sweden. I Mellanöstern har Sverige en mycket stark ställning inom dentalimplantat. Made in Sweden är något av en kvalitetsstämpel. När vi dessutom kan erbjuda en produkt som ligger under de koreanska priserna så är vi mycket konkurrenskraftiga.

Reza uppskattar att marknaden för dentalimplantat i länderna runt Persiska viken är värd 30 – 40 miljoner dollar.

Bolaget 3D-Tech Sweden får innovations- och utvecklingsstöd på Krinovas Innovationsarena och i lokaler på Krinova finns också produktionen. I januari kommer bolaget att lämna in två patentansökningar. 3D-Tech Sweden AB söker ytterligare 5 miljoner kronor i externt kapital för en vidare expansion.

3D-Tech Sweden räknar också med att nyanställa fem till sex personer i Kristianstad under 2017.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printning

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: 

3d-printad bas sätter tonen

Additiv tillverkning är en känd teknik för att kunna tillverka föremål av många olika slag. Ett nytt exempel på detta är professorn Olaf Diegels ”Beatles-bas”.

Publicerat av: 

De vill lösa utmaning med metallpulver

Graphmatech strävar efter att hitta lösningen som gör det lättare att arbeta med metallpulver, både i additiv tillverkning och metallurgi. Nu kan de ha tagit första steget för att nå dit. 

Publicerat av: 

Raise3D lanserar ny 3d-skrivare

Raise3D lanserar en ny multifunktions FFF / FDM 3d-skrivare för industriell användning. – Vi vill att våra skrivare ska vara på inkluderande som möjligt, Edward Feng, vd på Raise3D.

Publicerat av: 

Ultimaker breddar produktportföljen

Ultimaker lanserar S5 Pro Bundle och S3. – Det här är en världsnyhet som vi har längtat länge efter, säger Daniel Ljungstig, vd på 3DVerkstan som levererar Ultimakers 3d-skrivare i Norden och Baltikum.

Publicerat av: