Skånska dentalimplantat går hem i Iran

3D-Tech Swedens vd och grundare Reza Kazemi tillsammans med Dr Mohammed Reza Mortazavi som går in med 1,8 miljoner kronor i bolaget och Eng. Mehdi Mirzanezad som lägger en order värd 3-4 miljoner kronor per år.

3D-Tech Swedens vd och grundare Reza Kazemi tillsammans med Dr Mohammed Reza Mortazavi som går in med 1,8 miljoner kronor i bolaget och Mehdi Mirzanezad som lägger en order värd 3-4 miljoner kronor per år.

Skånska 3D-Tech Sweden AB, med dentalexperten och entreprenören Reza Kazemi i spetsen, får en order från Iran för tandimplantat för ett värde av 3-4 miljoner kronor per år. Samtidigt är det också klart att bolaget får ett kapitaltillskott på närmare två miljoner kronor.

3D-Tech Sweden AB bildades i augusti i år och erbjuder 3d-utskrifter i metallegeringar för skräddarsydda dentalimplantat, samt applikationer för ortopedi och industri.

– Den här är två mycket viktiga avtal för oss som öppnar nya möjligheter, säger Reza Kazemi, vd och grundare av bolaget 3D-Tech Sweden. I Mellanöstern har Sverige en mycket stark ställning inom dentalimplantat. Made in Sweden är något av en kvalitetsstämpel. När vi dessutom kan erbjuda en produkt som ligger under de koreanska priserna så är vi mycket konkurrenskraftiga.

Reza uppskattar att marknaden för dentalimplantat i länderna runt Persiska viken är värd 30 – 40 miljoner dollar.

Bolaget 3D-Tech Sweden får innovations- och utvecklingsstöd på Krinovas Innovationsarena och i lokaler på Krinova finns också produktionen. I januari kommer bolaget att lämna in två patentansökningar. 3D-Tech Sweden AB söker ytterligare 5 miljoner kronor i externt kapital för en vidare expansion.

3D-Tech Sweden räknar också med att nyanställa fem till sex personer i Kristianstad under 2017.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: