Skånska dentalimplantat går hem i Iran

3D-Tech Swedens vd och grundare Reza Kazemi tillsammans med Dr Mohammed Reza Mortazavi som går in med 1,8 miljoner kronor i bolaget och Eng. Mehdi Mirzanezad som lägger en order värd 3-4 miljoner kronor per år.

3D-Tech Swedens vd och grundare Reza Kazemi tillsammans med Dr Mohammed Reza Mortazavi som går in med 1,8 miljoner kronor i bolaget och Mehdi Mirzanezad som lägger en order värd 3-4 miljoner kronor per år.

Skånska 3D-Tech Sweden AB, med dentalexperten och entreprenören Reza Kazemi i spetsen, får en order från Iran för tandimplantat för ett värde av 3-4 miljoner kronor per år. Samtidigt är det också klart att bolaget får ett kapitaltillskott på närmare två miljoner kronor.

3D-Tech Sweden AB bildades i augusti i år och erbjuder 3d-utskrifter i metallegeringar för skräddarsydda dentalimplantat, samt applikationer för ortopedi och industri.

– Den här är två mycket viktiga avtal för oss som öppnar nya möjligheter, säger Reza Kazemi, vd och grundare av bolaget 3D-Tech Sweden. I Mellanöstern har Sverige en mycket stark ställning inom dentalimplantat. Made in Sweden är något av en kvalitetsstämpel. När vi dessutom kan erbjuda en produkt som ligger under de koreanska priserna så är vi mycket konkurrenskraftiga.

Reza uppskattar att marknaden för dentalimplantat i länderna runt Persiska viken är värd 30 – 40 miljoner dollar.

Bolaget 3D-Tech Sweden får innovations- och utvecklingsstöd på Krinovas Innovationsarena och i lokaler på Krinova finns också produktionen. I januari kommer bolaget att lämna in två patentansökningar. 3D-Tech Sweden AB söker ytterligare 5 miljoner kronor i externt kapital för en vidare expansion.

3D-Tech Sweden räknar också med att nyanställa fem till sex personer i Kristianstad under 2017.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: