Dansk pionjärbutik fördubblar kapaciteten

3dprinthuset

3d-skrivarteknik är på tillväxt även i vårt grannland västerut. 3D Printhuset, Danmarks största butik för 3d-skrivarteknik, växer så det knakar. Efter två års verksamhet dubblar man ytan genom en flytt till nya lokaler.

När 3dp.se var på plats under invigningen av den första lokalen för runt två år sedan var det med pompa och ståt. Den danska forsknings- och utbildningsministern Sofie Carsten Nielsen klippte bandet. Sedan dess har det även tillkommit en butik i danska Århus.

I den nya lokalen får man plats med avsevärt mer utrustning i sitt showroom. Här visas lösningar från bland annat 3D Systems, Artec 3D och XYZ Printing samt en rad programvarulösningar.

Till invigningen hade man bjudit in den italienska arkitekten och 3d-skrivaranvändaren Enrico Dini. Han är även upphovsman till tekniken D-Shape, en 3d-skrivare för fullskaliga byggelement i gipsmaterial.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: