Dansk pionjärbutik fördubblar kapaciteten

3dprinthuset

3d-skrivarteknik är på tillväxt även i vårt grannland västerut. 3D Printhuset, Danmarks största butik för 3d-skrivarteknik, växer så det knakar. Efter två års verksamhet dubblar man ytan genom en flytt till nya lokaler.

När 3dp.se var på plats under invigningen av den första lokalen för runt två år sedan var det med pompa och ståt. Den danska forsknings- och utbildningsministern Sofie Carsten Nielsen klippte bandet. Sedan dess har det även tillkommit en butik i danska Århus.

I den nya lokalen får man plats med avsevärt mer utrustning i sitt showroom. Här visas lösningar från bland annat 3D Systems, Artec 3D och XYZ Printing samt en rad programvarulösningar.

Till invigningen hade man bjudit in den italienska arkitekten och 3d-skrivaranvändaren Enrico Dini. Han är även upphovsman till tekniken D-Shape, en 3d-skrivare för fullskaliga byggelement i gipsmaterial.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: